Eurobasket objavio nagrade za žensku A-1 ligu, Lea Miletić i Lea Hajdin među laureatima

Ugledni košarkaški portal Eurobasket je prema tradiciji nagradio najbolje igračice u protekloj sezoni hrvatske ženske A-1 lige.

MVP-om regularne sezone proglašena je, kao i prema izboru ligaških trenera, igračica Trešnjevke Ana Lelas, koja je ove sezone bilježila 17.3 poena, 7.4 skoka i 4.7 asistencija, dok je košarkašica novih starih prvakinja MedvešćakaIva Borović, proglašena za MVP-a finala lige u kojem je bilježila 15.7 poena po utakmici. Iskusna igračica Požege, Sandra Mandir, proglašena je bekom godine, a Ana Lelas krilom godine. Igračica Pula Črnje ToursLea Miletićo čijoj fantastičnoj sezoni sve govori priznanje HKS-a za MVP-a lige, za Eurobasket je centar godine.

Najbolja novakinja u A-1 ligi je razigravačica Podravca Valentina Šimunić, dok je Lei Miletić pripalo i priznanje za igračicu koja je ove sezone najviše napredovala. Igračica Medvešćaka Iva Todorić obrambena je igračica godine, dok je njen trener Braslav Turić trener sezone.

Pazinjanka Miletić očekivano je upala i u prvu ekipu lige, a evo i kompletne prve petorke ženskog prvenstva: Valentina Šimunić(Podravac Gigant), Sandra Mandir(Plamen Požega), Ana Lelas(Trešnjevka 2009), Lea Miletić(Pula Črnja Tours), Patricija Bura(Medvešćak).

Druga ekipa lige je u sljedećem sastavu: Mihaela Lazić(Brod na Savi), Klaudija Periša(Šibenik), Romana Stojanović(Ragusa), Anja Majstorović(Medvešćak), Marta Erslan(Ragusa).

Proglašena je i obrambena ekipa godine gdje je Lea Miletić došla do novog priznanja, a evo i cijele top obrambene petorke: Nika Muhl(Trešnjevka 2009), Maja Puljić(Split), Iva Todorić(Medvešćak), Lea Miletić(Pula Črnja Tours), Viktorija Ćurić(Podravac Gigant).

No nije Miletić jedina talentirana Lea u ekipi Pule, naime tu je i 19-godišnja Karlovčanka Lea Hajdin koja je u prvoj sezoni za Pulu bilježila vrlo dobrih 10.7 poena, 3.6 skokova i 2.3 asista. Ona je uvrštena u ekipu najboljih novakinja lige koja glasi ovako: Valentina Šimunić(Podravac Gigant), Nika Muhl(Trešnjevka 2009), Lea Hajdin(Pula Črnja Tours), Ana Vojtulek(Plamen Požega), Viktorija Ćurić(Podravac Gigant).