Enisey slavio na pulskom memorijalu

enisey-zeneOvaj vikend je održan 11. po redu Memorijal Vladimira Šešelja u Puli, a pobjedu na turniru odnio je ruski Enisey koji je zamijenio prvotno najavljeni Split.

U prvom polufinalu memorijala zaigrali su Pula Črnja Tours i Ježice Ljubljana. Puljanke su dosta teško došle do trijumfa. Iako su imale stalnu prednost, slovenski klub ih je neprestano pritiskao, ali u konačnici su se domaće košarkašice ipak izborile za pobjedu rezultatom 64:62. Najefikasnija u pulskim redovima bila je Đikić s 16 poena, dok je Lea Miletić na odličan način debitirala za svoj novi klub zabilježivši 15 poena.

U drugom polufinalu zaigrali su Enisey i Maribor, a jaka ruska ekipa nije propustila iskazati svoju nadmoć na ovom turniru. Bilo je relativno neizvjesno tek na početku, ali je zato na kraju rezultat glasio 128:29 tj. nevjerojatnih 99 razlike za Enisey. Za tim iz Krasnoyarka startala je hrvatska igračica koja je pojačala ruske redove za novu sezonu, naša 22-godišnja reprezentativka Ružica Džankić.

Jučerašnje finale tako nam je donijelo dvoboj ekipa Pule i Eniseya. Prošle godine šestoplasirani tim ruskog prvenstva očekivano je bio prejaka prepreka za Pulu, ali u svakom slučaju njene igračice pokazale su više borbe i znanja nego Mariborčanke te izgubile s “pristojnih“ 88:47.

Zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala današnju utakmicu protiv iznimno jakog ruskog tima, pogotovo drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da moj tim može kad hoće- rekao je nakon finala trener Puljanki Ivan Đukić za portal Ženska Košarka.

Miletić je u drugom nastupu bila još bolja – zabilježila je 20 poena, a Katarina Trehub je nadodala 15 ubačaja. Treće mjesto na kraju je zauzela momčad Ježica.

Pripreme za sezonu košarkašica se nastavljaju, a polako ulazimo u njihovu završnu fazu kada se nadamo da ćemo viđati sve bolje i bolje okršaje.

Photo by:FIBA