Druga sezona Alpe Adria Cupa pred vratima

alpe adrai cupKošarkaško natjecanje Alpe Adria Cup koje je pokrenuto prošle sezone nastavit će se i u sezoni 2016/2017. Za razliku od prošle sezone gdje je sudjelovalo 8 klubova, ove godine će ih biti 13 i to iz četiri različite zemlje, a ponovno ćemo moći gledati nastupe Kvarnera 2010.

Riječani su protekle sezone ispali u četvrtfinalu ovog kupa nakon što je Zagreb bio bolji u dvije utakmice. Sada Zagreba nema, ali su tu zato još dva hrvatska kluba uz Kvarner, Zabok i Osijek. Naslov iz prvog izdanja natjecanje brane Helios Sunsi iz Domžala, a društvo će im sad praviti još 4 slovenske ekipe, dok će skupine do kraja popuniti 3 austrijska i 2 slovačka kluba.

Sve počinje 1.listopada, a prvi dio natjecanja završava 6.siječnja.Iz skupina u četvrtfinale( dvije utakmice, gleda se koš razlika) idu dvije najbolje ekipe iz svake skupine, a Alpe Adria Cup će nakon toga završiti s Final Fourom kao i prošle godine.

Na ždrijebu u Beču izvučene su sljedeće grupe, a Kvarner 2010 će u tom dijelu natjecanja igrati u grupi D s dva novaka u ligi:

Grupa A:Lastovka (SLO), Klosterneuburg (AUS), Osijek (HRV), Zlatorog (SLO).

Grupa B:Helios Suns (SLO), Trauskirchen (AUS), Zabok (HRV).

Grupa C:Tajfun Šentjur (SLO), Kapfenberg (AUS), Levice (SVK).

Grupa D:Rogaška (SLO), Kvarner 2010 (HRV), Komarno (SVK).

Sve utakmice Kvarnera 2010:
8.studenogKvarner 2010 : Rogaška
23. studenogKvarner 2010 : Komarno
29. studenog – Rogaška : Kvarner 2010
6.siječnja –  Komarno : Kvarner 2010