Dobrodošli

logo1

Sjećate se kada je košarka u Rijeci bila popularna? Kada su naši igrači bili cijenjeni na starome kontinentu? Kada smo sa osmjehom gledali naše igrače u dresu repke? Mlađe generacije možda se ne sjećaju, ali starije generacije će se rado prisjetiti tih vremena Plećaša, Naglića, i Kusa . Nakon nekoliko godina slobodnoga pada, Kvarner 2010 se napokon vraća na stare staze i čak smo dobili drugoga predstavnika u A-1 ligi u obliku KK Škrljeva.

Ali nešto fali, zar nije tako? Tako smo se nas dvoje Basketara, urednici ove stranice, zamislili i shvatili da Rijeci fali taj davno zaboravljeni košarkaški štih. Nedostaje joj zvuk lopte koja para mrežicu na igralištima , polaganja u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima na igralištima pored naših domova.  Nedostaju joj prepune dvorane na svakoj utakmici bilo mlađih ili seniorskih izabranika.

Gledajući sve to, odlučili smo se primiti lopte , olovke i papira i tako su nastali BasketaRI . Puno krvi i znoja smo prolili da bi smo ostvarili naš projekt kojem je cilj promocija košarke u Rijeci. Mi ćemo biti vaš broj 1 kad se radi o svim košarkaškim događajima u Rijeci, Istarskom poluotoku tj. cijeloj regiji Zapad. Košarkaške kampove , mlađe uzraste i seniorske izabranike naših klubova moći ćete pratiti na našim stranicama, a sve novosti i izvještaje pogledajte u kategorijama Riječki Koševi i Regija Zapad. Također ćemo pokriti lokalna zbivanja kroz razne profile, intervju igrača, trenera i istaknutih košarkaških djelatnika i ostale članke koje osmislimo, a sve to u RubRIkama. Osim lokalnih događanja , pružiti ćemo vam uvid i u hrvatsku i svjetsku košarku, a to ćete moći pročitati u dijelu Hrvatska Košarka  i Oko Svijeta. Sve što vam treba, a da veze sa košarkaškom loptom ima , mi ćemo vam javiti prvi.

Osim timu koji je dao sve od sebe da ovaj projekt stane na svoje  noge, zahvale idu i Zoranu Pjevalici ,tajniku županijskoga saveza koji nam je dao podršku u izradi i organizaciji stranice.

Za kraj, pozivamo sve ljubitelje košarke da nam se pridruže. Kako bi portal došao na razinu koju želimo i napravio dobre stvari za košarku , potrebna je nam upravo vaša pomoć jer sami ne možemo sve. Čak i ako niste iz Rijeke, ne brinite , dobrodošao nam je svačiji doprinos. Zato svi koje žele pisati o košarci, pozivamo vas da nas kontaktirate i da zajedno sudjelujemo u stvaranju nekih novih košarkaških priča, da zajedno budemo BasketaRI.