Darko Planinić u Gran Canariji

darko-planinić

Centar hrvatske reprezentacije ,koji će je predstavljati na Olimpijskim Igrama u Riju, Darko Planinić je novo pojačanje španjolske Gran Canarije. Rođenom Mostaraninu nakon sezone s Velimirom Perasovićem u Laboral Kutxi i Final Foura Euorlige, slijedi novi izazov u španjolskoj ligi i to u klubu kojeg je Kutxa prošle godine izbacila u doigravanju za španjolskog prvaka.

Planinić je prošle sezone imao 4.2 poena u prvenstvu te 3.1 poena u Euroligi uz 2.1 skoka u oba natjecanja, a ove sezone će definitivno morati pokazati bolje igre ne bi li konačno ostao duže vremena u nekom europskom klubu. Na Kanarima će mu konkurenciju predstavljati 27-godišnji Pablo Aguilar te mladi Latvijac Anzejs Pasceknis, a s obzirom da je riječ o igračima koji nisu imali neke briljantne sezone Planinić se sigurno može izboriti za više minuta nego u prijašnjim godinama.

Spomenimo i da je Planinić samo jedan u nizu hrvatskih centara koji je ovog ljeta dobio ugovor u Španjolskoj. Društvo u ligi dobio je posljednih tjedana u Lukši Andriću, Filipu Kraljeviću, Ivanu Buvi, Goranu Sutonu te Stanku Baraću, a kako je tu još Ante Tomić sljedeće sezone se možemo veseliti mnogobrojnim okršajima naših gorostasa u ACB ligi.

Photo by:FIBA