Damir Rajković: Ekipa nije ispoštovala dogovor

Nikad nema zadovoljstva u porazu.

Držalo se i držalo Škrljevo sve do posljednih deset minuta u kojima je Zadar uspio prelomiti susret te pobjeći na konačnih +21, 99-78. Mora se reći šteta zato jer konačni rezultat nikako nije ogledalo igre koja je bila prikazana u prvih pola sata utakmice u kojima su se oslabljeni gosti odlično držali, iako se prema riječima njihova stratega, Damira Rajkovića kojega je pogotovo zabolila konačna koš razlika, nisu držali zacrtanoga plana :

Nakon ovakve utakmice u kojoj smo pola sata držali neizvjesnost ružno je prema samima sebi izgubiti 20 razlike. A to sam rekao i igračima. Znali samo da je Zadar jači. No, isto tako smo znali i da su umorni zbog zgusnutog rasporeda i da možemo držati priključak ako ih stisnemo. Ako uoči utakmice dogovoriš da ćeš napraviti 30 prekršaja, a na koncu ih napraviš 18, jasno je da ekipa nije ispoštovala dogovor. Pokazalo se da nas je Zadar dobio na čvrstinu i veći nivo agresivnosti. Mi smo na to ulazili u ishitrene šuteve i nekvalitetna dodavanja te smo izgubili dobar ritam. Igrali smo bez dvojice bitnih igrača koji nama vjerojatno više znače nego dvojica koja nisu igrala domaćinima i nakon što smo se umorili, utakmica je bila gotova. Naravno, to ne umanjuje zasluženu pobjedu Zadra.”

Zanimljiva činjenica je da je Škrljevo tražilo odgodu utakmice zbog izostanka Štembergera i Perkovića, na što je Zadar pristao, ali savez nije. Međutim, Rajković je ako ništa sretan što ih je njihov izostanak zatekao u utakmici u kojoj su bili autsajderi:

“Znali smo da imaju turnir krajem devetog mjeseca i dogovorili smo se da ćemo ih pustiti. Međutim, oni su spletom okolnosti izborili plasman na finalni turnir. Na to nismo bili računali i to nas je zateklo. Međutim, bolje da nas je zateklo na gostovanju kod Zadra gdje ionako ne možeš računati na bodove nego u nekim drugim susretima.”

Sve je to sada iza Škrljeva koje se sada mora početi pripremati za novu utakmicu koja im slijedi za šest dana. Alkar im dolazi na Mavrince te oni sigurno ne dolaze s rukama u zraku. Pitanje je samo hoće li Škrljevo opravdati ulogu favorita sljedeću subotu.