Cibona i Zadar se odlučili na nove Amerikance

Ipak nema do Amerikanca.

Nakon što se angažman tkz. velikog pojačanja Langstona Halla pokazao promašajem, Cibona je odlučila što drugo nego dovesti još jednog njegovog sunarodnjaka. Ovaj put riječ je o 31-godišnjem Jahmaru Youngu, beku kojemu je zadnje odredište bila Dominikanska Republika gdje je igrao Huracanes de Atletico(11 poena u prosjeku u 8 susreta) a prošle je sezone igrao još u Libanonu i Izraelu. Kao što pretpostavljate, niz se samo nastavlja pa se bek sa sveučilišta New Mexico može pohvaliti da je igrao u još 7 država svijeta. Subotić i ekipa mogu se samo nadati da će im Young donijeti nešto dobro kako se ne bi našli u novim problemima.

Za američko pojačanje odlučio se i Zadar iza kojeg su dvije pobjede u 6 susreta nove sezone. Kod njih je stigao Josh Bostic, 30-godišnji igrač koji je svoju zadnju sezonu proveo u talijanskoj Juve Caserti. Tamo je ostvarivao 8.4 poena i 3 skoka u prosjeku, a u karijeri je još igrao za brojne europske klubove. Prije tri godine bio je i u konkurenciji da uđe u NBA roster s Detroit Pistonsima, ali nije uspio. Sada je na njemu da dokaže svoje talente u Višnjiku. Koju poziciju igra? Pa, prema riječima Riječanina na klupi Zadra, Aramisa Naglića, Bostic je zaista svestran igrač:

Riječ je o kvalitetnom igraču kojemu je najveća vrijednost mogućnost igranja na više pozicija. Lani je igrao organizatora igre u Caserti, a zbog atletskih pozicija može igrati i na poziciji krila. Vjerujem da će nam biti koristan – rekao je strateg Zadrana za stranicu kluba o novome igraču.

Photo by: youtube.com