ČETVRTI DAN RIO 2016

nene dunk

Četvrtog dana čekala su nas nova uzbuđenja, ovoga puta u skupini B uz novu utakmicu naše reprezentacije o kojoj detaljno pročitajte ovdje.

Prva utakmica dana bila je ona između Španjolske i Brazila. Španjolci su na početku izgledali kao da se nisu sasvim oporavili od poraza od Hrvatske, dok su Brazilci bili puno motiviraniji te su brzim protokom lopte jednostavno izbacivali španjolsku obranu koja nije bila na razina kao protiv naše reprezentacije.

Predvođeni Marcelom Huertasom – 11 poena i 7 dodavanja na kraju – Brazilci vode većinski dio utakmice, no Španjolska se uspijevala držati zahvaljujući individualnoj kvaliteti te se na kraju ponovo približava i vodi tricom Llula 2 minute prije kraja. Ali nije to bio dan Pau Gasola kada govorimo o realizaciji. Imao je 13 poena, 7 skokova i 4 bloka, ali previše je promašio pa i dva ključna slobodna bacanja na kraju i omogućio Marquinhosu Vieri da ubaci pobjednički koš 5.5 sekundi prije kraja za 66-65 pobjedu Brazila.

Litva je teže od očekivanog dobila Nigeriju. Nigerijci su pokazali veliku borbu, i to kad su izgubili još dva igrača, Lawala i Gbinijea, te vodili na kraju prvog poluvremena. Ike Diogu ih je predvodio i završio utakmicu s 17 poena i 7 skokova, no Litvu spašava Jonas Mačiulis s 13 poena u trećoj četvrtini. Od 12-0 serije Litvanci su lako privodili utakmicu do kraja i dobili rezultatom 89-80. Uz Mačiulisa , odličan za Litvu bio je i  play  Mantas Kalnietis s 21 poenom i 12 asistencija.

Nakon 2. kola u skupini B Argentina i Litva zauzimaju prva dva mjesta, dok su u  neočekivano teškoj poziciji europski prvaci Španjolci koji nakon dva poraza imaju imperativ pobjede, a s obzirom da igraju protiv srčanih Nigerijaca, kojima također treba pobjeda, to im neće biti nimalo lako.

Potez Dana- Mario Hezonja

Možda smo izgubili, ali neki Argentinci ipak će manje uživati u pobjedi nego što bi htjeli.

Photo by:FIBA