Četvrtfinale Rio 2016

KoiFN-xbdU2lISWNqAyBvA

Gledajući parove četvrtfinala, očekivali smo da će svaki susret biti napet do zadnje sekunde. Ali prevarili smo se. Osim naše utakmice o kojoj pročitajte ovdje, sve ostale utakmice završile su gaženjem suparnika.

Australija – Litva 90:64

Australija je uvjerila i zadnje skeptike da njihova dobra forma iz prvog kruga nije bila samo sreća. Patty Mills i društvo dominantno su krenuli u utakmicu uzevši vodstvo protiv indisponirane Litve, 18:9. Do kraja poluvremena, Australci su ostali dominantni te povećali svoje vodstvo na 48:30. Litva, od koje smo puno više očekivali poslije prvog kruga, pokušala se vratiti u utakmicu na krilima Kalnietisa, ali Australci su jednostavno opet ubacili u brzinu više te u zadnjih deset minuta ušli sa rezultatom 70:43. Do kraja utakmice se igrala samo egzibicijska košarka s obje strane. Australce su predvodili Patty Mills sa 24 koša i Aron Baynes sa 16 koševa. U porazu Litve najbolji od najgorih su bili Mantas Kalnietis sa 12 koševa i Kavaliauska sa isto 12 koševa.

Španjolska – Francuska 92:67

Veliki europski derbi je puno obećavao, ali Španjolci su imali ipak neke druge planove. Nakon razočaravajućeg početka turnira, Španjolska se zagrijala na radnu temperaturu i Francuska nije imala odgovor na to. Dominirali su od početka do kraja, Francuzi su bili izgubljeni u brzom Španjolskom napadu koji je predvodio Nikola Mirotić s 23 koša. Hernangomez se isto probudio nakon grupne faze te je zatepao francuski koš sa 16 koševa. Osramoćene Francuze predvodio je u svojoj zadnjoj utakmici za reprezentaciju, Tony Parker sa 14 koševa.

SAD – Argentina 105:78

Amerikanci su se probudili opet. Mediji su neprestano bockali spavajućeg lava koji se sad probudio i pojeo Argentinu za doručak. Argentinci su na početku dobro izgledali izgradivši početno vodstvo 19:9, ali od tog trenutka nadalje, samo su Amerikanci postojali na terenu. Uzevši prvu četvrtinu s 25:21, nisu se više osvrtali za Argentincima te su mogli mirno završiti utakmicu. Amerikance je predvodio Kevin Durant s 27 poena i Demarcus Cousins s 15 koševa. Argentice su predvodili Luis Scola s 15 i Manu Ginobili s 14 koševa. Za Ginobilia i Nocionia, ovo je bila zadnja utakmica u argentinskome dresu. Photo by: FIBA

Potez dana- Miroslav Raduljica

Ovo je zabolilo cijelu Hrvatsku. Ali moramo priznati, Raduljica zna kako zakucati.