Cedevita nastavlja s pobjedama, Slavica napustio kamp

Hrvatski prvak nastavlja sigurno koračati kroz svoje pripreme.

KK Cedevita ubilježila je drugu pobjedu na pripremama srušivši mađarski Kormend. Kako je ovo bila trening-utakmica igrana bez gledateja, statistika nije bila vođena. Trener Jurij Zdovc opet je bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi koja je pokazala da već sada raste u svim segmentima igre:

 Napredak je vidljiv, posebice u obrani iako je nekim mlađim igračima ipak previše tih informacija i novih taktičkih stvari koje tražim od njih pa malo zablokiraju ali siguran sam da će sve to usvojiti. Tih par nosioca su generalno dobro odigrali pa sam zadovoljan. Posebno je dobar bio Toni Katić koji je imao težak posao s obzirom da danas zbog lakše ozljede nije igrao Cherry.”

Sutra bi se momčadi trebao napokon pridružiti američki šuter Kevin Murphy. Međutim, Zdovc je ostao bez Nika Slavice koji je napustio kamp te se nada da će Miro Bilan i Fran Kaštropil ostati još nekoliko dana kako bi ne bi imao problema u unutarnjoj liniji prije turnira u Rogaškoj gdje Cedevitu čekaju domaćin, Union Olipmija te Gaziantep:

“Sada očekujemo dolazak Murphyja, a napušta nas Slavica. Vidjet ćemo s Murphyjem kako će se brzo prilagoditi pa o tome ovisi njegov nastup za vikend u Rogaškoj. Protivnici su zahtjevni. Rogaška ima par igrača koji zajedno igraju godinama i domaćini su pa ne možemo upisati unaprijed pobjedu, posebice ako ne bude Cherryja. Union Olimpija je momčad sredine ljestvice ABA lige, Gaziantep je izuzetno jak. Mi smo pritajeni favoriti turnira i idemo na pobjedu. Nadam se da će nam za taj turnir ostati Bilan ili Kaštropil da nam malo pomognu na tim unutarnjim pozicijama. No, bez obzira u kakvom smo sastavu i što su pripreme u tijeku mi uvijek moramo ići na pobjedu jer bez obzira tko nastupa mi branimo grb na našem dresu, grb Cedevite.”

Photo by: KK Cedevita