Carmelo Anthony tradean u Oklahomu

Era Carmela Anthonyja u New Yorku je gotova.

Anthony je cijelo ljeto zahtjevao trade iz  New Yorka u kojem je proveo 7 uglavnom razočaravajućih godina. Kako je Melo u svom ugovoru imao no-trade klauzulu, mogao je izabrati u koju ekipu želi biti razmijenjen, a inzistirao je na odlasku u Houston Rocketse. Međutim, Knicksi i Rocketsi nisu se nikako uspijevali dogovoriti te kako se sezona bližila, Anthonyju je bilo jasno da će morati proširiti svoju listu i pristao je tako biti tradean u Cleveland i Oklahomu, a u igri je bio i Portland.

Na kraju, Knicksi su uspjeli dogovoriti sve s OKC-om: kako izvještava Adrian Wojnarowski, Enes Kanter, Doug McDermott i budući draft pick druge runde idu u New York, dok će Anthony sam put Oklahome. Tako je Russell Westbrook u svoje redove ovog ljeta uspio dobiti Anthonyja i Paula Georgea te će biti zanimljivo koliko će moći parirati ostatku jakog Zapada, a NY-u pak preostaje rebuilding period s Porzingisom i društvom.

U 7 sezona s Knicksima, u koje je došao razmjenom iz Denvera, Anthony je u prosjeku bilježio 24.7 poena(jednom prvi strijelac lige), 7 skokova i 3.2 asistencije, no samo tri sezone uspio je stići do playoffa i niti blizu još uvijek za njega nedosanjanog NBA prstena. Hoće li do njega uspjeti doći s 33 godine na leđima ili stariji, tek nam predstoji vidjeti…