Basket burza: Nedović i Derrick Bown zakaparili produženja ugovora

Nemanja Nedović i Derrick Brown uspješno su završili pregovore sa svojim sadašnjim klubovima dok je u međuvremenu Barcelona izgubila mladi talent. Naravno, Miško Ražnatović je imao ruke u tome.


Unicaja odahnula, Nedović potvrdio svoj ostanak

Ja želim ostati i hoću! Osjećam se vrlo važnim u ovoj ekipi te od trenutka kad smo osvojili Eurokup sam znao da moj posao ovdje nije gotov“. Ovim riječima srpski bek je potvrdio svoj ostanak  u sljedećoj sezoni. Nedović je već prije potpisao produženje ugovora, ali s obzirom na zanimanje CSKA za njega, ništa nije bilo sigurno. No, čelnici Unicaje sada mogu odahnuti te krenuti u daljnje slaganje rostera za Euroligu. Nedović je bio vrlo važan kotačić u momčadi Unicaje. U ACB ligi u prosjeku imao po 13,6 koševa te 3,6 asistencije. U Eurokupu je u prosjeku bilježio 9,5 koševa te 3,5 asistencija.


Matt Janning napustio Lokomotiv

Bivši Cibos (naravno da to znači da mu još duguju pokoju plaću) odlučio je napustiti redove Lokomotiv Kubana u kojem je proveo godinu i pol. Američki šuter bio je odličan ove sezone u VTB ligi te je ove sezone u prosjeku bilježio 10,6 koševa, 3,4 asistencije te točno 3 skoka po susretu. Ništa lošiji nije bio u Eurokupu u kojem je u prosjeku imao 10,7 koševa, 2,8 asistencije te 2,6 skoka. O njegovoj budućoj desticnaciji ne zna se zasad ništa.


Perasović zakapario Browna

Prema Eurohoopsu.com, Efes i Brown su uspješno završili pregovore oko produženja ugovora. Prema danim informacijama, Brown bi trebao ostati u turskom klubu najmanje još dvije godine. Brown se isprofilirao kao jedan od najboljih igrača Efesa pod palicom Velimira Perasovića. Američki krilni centar najviše je pokazao u Euroligi gdje u 35 susreta svoju statistiku popunio s prosjekom od 12,3 koša te 5,5 skokova.


Miško i njegov Mega Leks

Poznato je već da Ražnatović voli slati svoje talente da se kale u Mega Leks, koji već ima podužu listu bivših igrača u NBA-u (Zubac, Luwawu, Jokić). Njegov najnoviji uspjeh je dovođenje mlade srpske nade Andrije Marjanovića iz redova Barcelone natrag doma. Marjanović je impresionirao skaute  na Adidas NGT-u, gdje je u prosjeku imao 23 koša i 7 skokova. Prije dvije godine nastupio je i za U16 reprezentaciju Srbije u Kaunasu gdje je isto pokazao djelić svojeg talenta (14,1 koš, 3,2 skoka, 1,1 asistencija).