Aleksandar Petrović preuzima Brazil

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović postaje trener Brazila, javlja brazilski portal basquete360.com.

Prema brazilskim medijima Petrović bi ovog tjedna trebao biti imenovan na funkciju brazilskog izbornika i tako zamijeniti Cesara Guidettija koji je vodio Brazil na ovoljetnom AmericaCupu gdje su bili deseti. Iza Brazilaca su i razočaravajuće OI kojima su bili domaćin, no nisu uspjeli proći ni skupinu gdje ih je porazila i Hrvatska. Brazilci imaju potentnu ekipu s pet trenutnih NBA igrača(Nene, Caboclo, Neto, Felicio, Nogueira) i s par ostalih iskusnih imena poput Huertasa i Barbose, no poput ostalih svjetskih ekipa, Brazil u novom sistemu kvalifikacija za SP neće moći računati na one najbolje. No, od Petrovića se definitivno očekuje da uđe u 6 od 16 reprezentacija u američkim kvalifikacijama koje idu u Kinu.

Aco je u svojoj trenerskoj karijeri od reprezentacija vodio u tri navrata Hrvatsku i jednom BiH, a s njim je naša zemlja uzela i zadnju medalju s velikih natjecanja(EP u Ateni 1995.). Naravno, bio je na klupi i mnogih klubova: u Hrvatskoj Cibone, Cedevite i Zadra, dok je u inozemstvu vodio Sevillu, Lietuvas Rytas, Lleidu, Scafati te Wloclawek.