Adecco kup

{C628A41E-D71A-41C9-9D47-6A9C730D3560}flexible

Dok traju olimpijske igre, košarka u Europi ne miruje. Reprezentacije koje ne nastupaju u Riju zagrijavaju se za nadolazeće kvalifikacije Eurobasketa. Tako su se naši dragi susjedi zajedno sa reprezentacijama Portugala i Belgije okupili na Adecco kupu u susjednoj Sloveniji

Naša susjedna Slovenija turnir je odlično otvorila protiv Portugala koji je potopljen rezultatom 67:51. Slovenija je utakmicu prelomila odmah na početku uzevši utakmicu sa vodstvom od 23:9. Poslije početka ostalo je bila smo formalnost za košarkaše Dežele. Sastav Slovenije predvodio je Klement Prepelić sa 11 koševa, Jaka Blažić sa 10 koševa i Edo Murić s 8 koševa.

Nažalost, Bosna i Hercegovina nije bila te sreće protiv Belgije te je izgubila 73:68. Unatoč dobrom početku Bosne ,Belgija se vraća na krilima Gilleta i Tabua koji je pedvodio Belgijance sa 18 koševa. Izabranike Mulaomerovića predvodili su Elmedin Kikanović sa 20 poena i Džanan Musa sa 16 poena.

U finalu Slovenija je osvetila Bosnu nanijevši težak poraz belgijskim snagama. Utakmica je završila rezultatom 89:59 gdje je Slovenija imala glavnu riječ od početka do kraja Belgijanci jednostavno nisu imali šut koji su mogli parirati raspoloženim slovencima na njihovom domaćem terenu. Za Sloveniju najbokji na tereni je bio Zoran Dragić sa 16 koševa i Edo Murić sa 15 koševa. Kod Belgije jedini raspoloženi igrač je bio Jean Salumu sa 10 koševa.

Photo by : FIBA