Aco u akciji

cibonalogo1

Iako je sad u Riju i razmišlja samo o reprezentaciji, Aco ipak vodi računa o svojem klubu Ciboni koja nastavlja raditi poteze na igračkoj tržnici. Prvi potez je bio dovođenje aktualnog reprezentativca Hrvatske i zagrebačko dijete Željka Šakića (204 cm, PF, 1988 god). Krilni centar koji je bio otkriće španjolske Manrese, sada se vraća u svoj klub kroz čiji je omladinski pogon prošao, ali se nikad nije izborio za mjesto na terenu. Prošlu sezonu proveo je u bugarskom Lukoil Academicu.

Onda su odlučili misliti na budućnost te su doveli kapetana Širokoga , mladoga Andriju Ćorića (199 cm, SG, 1995.god) , koji  je predvodio svoju momčad sa 11,9 poena i 4,1 skokom po utakmici u bosanskoj ligi. Ujedno, Ćorić je bio član srebrne juniorske generacije 2013 iz Latvije. Ako nastavi sa brojkama iz prošle sezone smiješi mu se vrlo lijepa karijera.

Cibona je onda nastavila sa potpisima mladih nada te iz Zadra dovodi Domagoja Bošnjaka(201 cm, SG, 1995 god) ,mladoga playa koji još nije pokazao svu raskoš svoga talenta.Prošlu sezonu proveo je u  Zadru gdje je bilježio solidne brojke u ABA i A-1 ligi. Hrvatska već dugo nije imala pravoga playa te se nadamo da će se Domagoj Bošnjak osloboditi svojih okova te napokon pokazati da je s razlogom bio velika nada hrvatske košarke.

Zadnji potez je dovođenje Emira Sulejmanovića (206 cm, PF, 1995 god) , koji je proveo zadnje tri sezone u Barceloni B gdje je imao odlične brojke. Sulejmanović je zanimljivi igrač koji može igrati obje pozicije pod košem te će sigurno povećati konkurenciju za borbu pod koševima.

Klub su napustili Filip Krušlin koji je prešao u redove gradskoga rivala i James Florence, Amerikanac koji unatoč bljeskovima, ipak nije ispunio očekivanja zagrebaške publike.

Produženi su ugovori sa  prvim playom Nebojšom Joksimovićem te 23.pickom ovogodišnjeg drafta Antom Žižićem.