3.kolo kvalifikacija puno preokreta

Jučer, 7.9. kao što već sigurno znate održalo se treće kolo kvalifikacija za EuroBasket2017. Za sve prave ljubitelje košarke to je bio iznimno bogat dan, prepun uzbuđenja i neočekivanih preokreta. Njemačka i Rusija su samo neke od velikih košarkaških nacija koje su jučer istrčale na parket.

shdz4-inekiraowgz2qguw

Jedna od najzanimljivijih utakmica  zasigurno je bila ona između Njemačke i Nizozemske. Iako bi se mnogi okladili na Njemačku, ona nije opravdala ulogu favorita te je na kraju Nizozemska domaćina pobijedila rezultatom 71:75. Njemačka je spremno povela u 1.četvrtini 19-16. Malo tko se nadao da će Nizozemska potpuno okrenuti utakmicu u svoju korist i iz četvrtine u četvrtinu samo povećavala svoju prednost. Tako je 2.četvrtina završila rezultatom 35-40, 3.četvrtina 52-57, a 4.četvrtina konačnim 71-75 za goste Nizozemce. Maodo Lo je cijelu utakmicu držao Nijemce u igri te im ulijevao nadu u preokret postigavši tijekom utakmice 13 poena. Među Nijemcima se još istaknuo i Paul Zipser s 14 poena. Za pobjedu Nizozemaca su bili najzaslužniji Charlon Kloof i Nicolas de Jong s 20 poena te Yannick Franke s 18. Ovo je u kvalifikacijama bila već druga pobjeda za Nizozemsku.

Utakmica između Makedonije i Mađarske također je bila prepuna uzbuđenja i preokreta. Domaćini Makedonci su odlično krenuli i u 1.četvrtini poveli 17:15, vodstvo se nastavilo i u 2.četvrtini, a u 3. su Mađari dali sve od sebe i uspjeli izjednačiti. No tu uzbuđenjima nije bilo kraja, na kraju su u iznimno napetoj završnici nadmoćno pobijedili 66-76. Među Makedoncima valja istaknuti Vojdana Stojanovskog sa 16 poena. Dok je jedan od najboljih među Mađarima zasigurno bio David Vojvoda s impresivnih 27 poena. Neuhvatljivi Mađari nakon prvog kruga imaju već “3:0 na kontu”.

Belgija i Bugarska su bez previše muke uvjerljivo pobijedile svoje protivnike, Island odnosno Kosovo. Te je Belgija tako ostala vodeća u svojoj skupini A. Poljska je također nadmoćno pobijedila Estoniju rezultatom 78-64. Koliko je to bilo za očekivati ostavit ćemo za neku drugu raspravu.

 

Detaljnije rezultate svih utakmica možete pogledati na:
službenoj stranici

Sljedeće kolo na rasporedu je 10.rujna.

  • Photo by FIBA.
    tuc_quulkkqdvlcpaqivsa