Zubac potvrdio da neće nastupiti na EuroBasketu

Nažalost, nakon Marija Hezonje i Ante Žižića još jedan otkaz zadesio je hrvatsku reprezentaciju uoči ovoljetnog EuroBasketa, onaj od Ivice Zubca.

Otkazu Zubca presudio je njegov klub, LA Lakersi koji su željeli da 19-godišnji centar preko ljeta ostane trenirati s njima kako bi se sa svojim suigračima uigrao za novu sezonu koja ih čeka. Nije mogao Zubac protiv predsjednika Magica Johnsona i GM-a Roba Pelinke, dobit će priliku dodatno raditi s Kareem Abdul-Jabbarom, iako mu je žao što neće nastupiti:

Magic i Pelinka rekli su mi da ozbiljno računaju na Brandona Ingrama i mene, draftali smo Lonza Balla, skoro cijela momčad je na treninzima već(…) Ne mogu ići kontra onog što mi kažu Lakersi, žao mi je što neću biti u reprezentaciji jer nama Hercegovcima to jako puno znači. U mlađim kategorijama sam se često odazivao, nije mi bio problem ni na Euru do 18 godina kad smo bili u maksimalno okrnjenom sastavu – rekao je Zubac za Sportske novosti.

Izbornik Petrović sada je na centarskim pozicijama ostao na Miri Bilanu, Darku Planiniću, Luki Žoriću, Josipu Sobinu i Ivanu Buvi pa će biti zanimljivo koga će na kraju izabrati. A Zubac je uvjeren da se ovaj slučaj neće ponoviti na novim velikim natjecanjima.

Odmah su mi rekli da mi neće raditi probleme ubuduće, ali Lakersi smatraju da je trenutno radim na sebi, da će u budućnosti to biti bolje za reprezentaciju – zaključio je Big Zu.