Žorić, Jurjević i Kamber putem slobodnog tržišta

Nezadovoljstvo igrača polagano buja u nekim klubovima.

Zadnjih dana svjedočili smo odlasku troje igrača zbog različitih, ali svima poznatih razloga. Luka Kamber odlučio je raskinuti ugovor s Alkarom koji mu nije dao previše prilika na terenu te je otišao putem Njemačke. Da vam njegovo nezadovoljstvo bude još jasnije, u prosjeku je na terenu boravio 9 minuta te je bilježio u prosjeku 1 koš te je 1,4 skoka.

Skačemo sada na glavnu vijest u hrvatskim košarkaškim krugovima, a to je ona o odlasku Luke Žorića iz Cibone. Razlog? Nezadovoljstvo igrača ako je vjerovati izjavi Piksija poslije senzacionalnoga poraza od Hermesa u domaćem prvenstvu:

“Jučer se dogodila jedna nezgodna situacija. Luka Žorić je nakon analize utakmice s FMP-om reagirao burno te je napustio klub. Analizirali smo utakmicu i on je bio jedan od prozvanih. Ja ga nisam otpisao i on nije otjeran. Želio bih da se vrati, ali sada je to na upravi da s njim riješi. Takve stvari se događaju svugdje. Negdje se to rješava unutar četiri zida, ali mi nemamo što skrivati. Taj događaj je ostavio traga na momčad. Neke igrače je to zaboljelo.”

Ne znamo znači zbog čega je Žorić eksplodirao usred analize, ali činjenica je da Cibona ne oduševljava nikoga igrama ove sezone te da se kod Žorića jednostavno skupljalo nezadovoljstvom s obzirom da je on uz Tom,asa bio ponajbolji igrač momčadi te sigurno nije htio čuti kritike na svoju igru s obzirom na partije koje pružaju ostali oko njega.

Zadnja vijest dana je da je Eddi Jurjević koji je Jazine odlučio zamijeniti Puntamikom. Rekli bi ljudi, romantičar. No, činjenica je da Jurjevć nije impresionirao nikoga, a pogotovo ne trenera Plantaka koji nikako da nađe pobjedničku formulu. Odigrao je samo četiri utakmice u kojima je imao prosjek od pet koševa i skoka u nešto više od 24 minute. Može se reći bez dlake na jeziku, premalo.

Photo by: FIBA