Zoran Vrkić našao novi klub u karijeri

zoran-vrkicRiječki igrač Zoran Vrkić potpisao je za novu momčad u svojoj bogatoj međunarodnoj karijeri. Vrkić će ove sezone tako nastupati za ABA ligaša iz Makedonije, momčad Karpoš Sokoli.

29- godišnji Vrkić je s igranjem košarke započeo u mlađim kategorijama Kastva i Matulja, od tamo brzo otišao tražiti priliku za razvoj u Sloveniji dok je svoje prve profesionalne minute odigrao 2006. u Šibeniku. Nakon toga su uslijedili nastupi u Splitu, Zadru, Dubrovniku i Jollyju u Hrvatskoj, a u inozemstvu je pak igrao za klubove u Španjolskoj, Sloveniji, Grčkoj i Italiji. Poslije brojnih seljenja iz ekipe u ekipu, prije dvije godine vraća se u Šibenik gdje je odigrao ponajbolju sezonu karijere: 15.8 poena, 4.3 skoka te 1 asist u prosjeku bile su brojke kojima je vodio Šibenik u Ligu za prvaka. Prošlu godinu proveo je u španjolskoj prvoj ligi igrajući za Gipuzkou BC San Sebastian gdje je bilježio 8.9 poena i 3.4 skoka. Nakon cijelog ljeta, gdje se činilo da bi opet mogao potpisati za Šibenik, ipak je odbio tu opciju te sada dolazi u redove makedonskog doprvaka.

Vrkić je prošao sve mlađe uzrasne kategorije s hrvatskom reprezentacijom, a par puta bio je pozvan i na popis seniora. Zadnji puta 2015. kada je nakon sezone u Šibeniku bio na širem popisu za Eurobasket, ali je ipak otpao s konačne liste.

Ovaj krilni igrač svojim šutom i dobrim skakačkim sposobnostima imati će što ponuditi Makedoncima te pomoći im tako u njihovoj prvoj sezoni u ABA ligi, a mi mu želimo puno sreće u novom izazovu te da se jednog dana do kraja karijere vrati i do svog rodnog grada.

Photo: youtube.com