Zoran Dragojević: Imperativ je vratiti kult treninga

Nekadašnja A-2, sada Druga liga Zapad trebala bi krenuti od 21.listopada stoga ekipe su već u pripremama za ono što ih čeka u novim drugoligaškim izazovima. Jedna od njih je naravno i Crikvenica.

Novi trener Crikvenice Zoran “Kizo” Dragojević dao je usred priprema intervju za portal Crikva.hr te prvo upoznao javnost sa stanjem u momčadi te ciljevima koje je postavio za predstojeću sezonu:

 Na okupu smo nešto više od tri tjedna i pripremamo se za novu sezonu u kojoj nam primarni cilj neće biti rezultat, već stvaranje momčadi koja će dugoročno nositi klub. Međutim, ja nisam trener koji se odriče rezultata, pa ćemo tako uz afirmaciju igrača iz naših mlađih kategorija, sigurno u svakoj utakmici ove lige ići na pobjedu.

Dragojević, koji je zadnji trenerski angažman imao u Škrljevu, ima poprilično drugačiji sastav na okupu nego onaj kojim su Kirci došli do drugog mjesta lige prošle sezone. Uz neke odlaske, u sastav Crikvenice vratio se trener mlađih kategorija u klubu, Krešimir Kozlevčar, a tu su tri povratnika te dva pojačanja iz susjedne Kraljevice.

U odnosu na sastav koji je igrao prošle sezone neće biti Marina Komadine i Marka Benića koji su odlučili prestati s igranjem. Također neće biti ni trojice igrača „sa strane“ – Modića, Marune i Bilalovića. Ima dosta povratnika u redove košarkaša Crikvenice, nakon dvogodišnje stanke na parket se vraća Krešo Kozlevčar. Tu su još Mauro Lušičić, Branko Sviben i Mišel Pejić koji su prije igrali, a od prinova iz Kraljevice su došli Karlo Mandić i Denis Protega – kaže Dragojević.

Uz njih i prošlogodišnje snage, tu su brojne mlade nade iz omladinskog pogona koji će osvježiti momčad, a novi strateg uvest će u nju nešto ozbiljniji pristup:

Starosjedioci su Matija i Bojan Šamanić, Ivor Benić, Alen Mandžuka i Edi Piškulić. Prvoj momčadi su priključeni igrači iz mlađih kategorija Klaudio Maričić, Sven Car, Moreno Car, Daniel Car, Tomo Vukadin, Dominik Divković, Sandro Domijan i Ennio Pečaver. Imperativ je vratiti kult treninga, da nas na svakom treningu bude najmanje 10-12 i da se maksimalno ozbiljno radi. Za sada sam zadovoljan, a kako do početka prvenstva ima još nekih mjesec dana, vjerujem da ćemo složiti sasvim dobru ekipu.

Kako su iz lige promovirani Istrauni, Šanac i Pula 1981, a nema ni bivše druge momčadi Kvarnera 2010 – Zameta, bilo je jasno da će Druga liga osim promjene samog imena, doživjeti i promjene u sastavu. Dragojević je otkrio da bi nove momčadi trebale biti Krk i Fažana, a u kombinacijama je i Kostrena:

Uz nas A-2 ligu će igrati Labin, Kraljevica, Krk, Kastav, Jadranka(Mali Lošinj), Stoja(Pula), Rovinj, Fažana, Ghia Staff (Pazin) i možda Kostrena. Procjena je da su najjače momčadi Kastav, Labin, Stoja i naravno Crikvenica.