ŽKK Kvarner otvorio pripreme tijesnim porazom

zkk-kvarnerNakon turbulentne prošle sezone, koju bi mnogi rado zaboravili, ŽKK Kvarner je krenuo u novom ruhu u ovogodišnje pripreme. Prvi protivnik im je bio UBI Graz, koji im je nanijeo poraz rezultatom 48-55.

Već prije samog početka je Kvarner imao problema s kadrom jer su 4 igračice morale otkazato zbog ozlijeda i privatnih razloga. Trener Ivanković je za igru imao sveukupno 6 igračica: Feranda, Kostova, Šimunić, Galušić, Sarjanović i Matijević. Međutim, odmah u prvoj četvrtini se ozlijedila Feranda te je teret utakmice pao na leđa ostalih pet igračica.

Kvarner predvođen Valentinom Galušić nije bio sputan tom činjenicom te je imao inicijativu kroz utakmicu, gdje austrijski prvoligaš nije mogao doći do daha. Nažalost u zadnjoj četvrtini na naplatu je došla nepostojeća klupa domaćina te su Austrijanke uvjerljivo dobile zadnju četvrtinu s 23-10.

Trener ŽKK Kvarnera bio je optimističan poslije prvog poraza.

-Ovo su sve dobre djevojke, koje znaju igrati košarku, i kako sezona bude odmicala biti ćemo stvarno dobra ekipa. Ovo danas je bilo u skladu s očekivanjem, pomalo ružno, ali pokazalo nam je gdje smo nakon tjedan dana treninga.

U redovima ŽKK Kvarnera najviše se istaknula mlada Galušić s 13 koševa.

ŽKK Kvarner – UBI Graz 48-55 (13-10, 14-10, 11-12, 10-23)

ŽKK Kvarner: Matijević 8, Galušić 13, Kostova 5, Sarjanović 10, Šimunić 12.