ŽKK Kvarner odlazi u povijest

Čini se da je jedno poglavlje riječke ženske košarke došlo kraju – kako su objavili iz kluba, ŽKK Kvarner se gasi zbog financijske situacije.

Ova sezona bila je uspješna za Kvarner po pitanju natjecanja seniorki. U skupini B A-2 lige bili su drugi i tako izborili kvalifikacije za Prvu ligu u koju su se na koncu uspjeli plasirati bez ijednog poraza. Međutim, problemi kluba isplivali su na površinu preko ljeta. Iz Kvarnera su se oglašavali priopćenjima u kojima su se žalili na svoje financijske probleme i neisplaćivanje od strane grada, dok im iz Riječkog sportskog saveza nisu ostali dužni te im jasno objasnili njihove propuste. Klub je ostao bez trenera Vladimira Ivankovića, nije bila poznata sudbina rostera za prvoligašku sezonu, a sve na kraju ipak rezultira povlačenjem kluba, kako sada stvari stoje, zauvijek iz svih natjecanja. Tako će prvoligaško društvo košarkašica ponovno imati 11 umjesto 12 klubova u novoj sezoni.

Kvarner je 2006. osnovan kao ŽKK Pleter, da bi ime koje je nosio do današnjeg dana dobio u jesen 2013. godine. U sljedećoj sezoni 2014./15. košarkašice Kvarnera došle su već do velikog uspjeha plasiravši se u finale PH gdje su dobro namučile Medvešćak koji je slavio u maksimalnih 5 susreta. Sljedeće godine bile su u polufinalu regionalne lige, finalu Kupa, bile odlične u prvenstvu, ali ipak, bila je to crna sezona kada je sve pošlo po krivu. Nakon sukoba uprave s trenerom i igračicama, vidjelo se u kakvim je problemima klub(neisplate plaća, nepostojeći omladinski pogon…) i cijela situacija rezultirala je neigranjem utakmica te izbacivanjem u drugu ligu. Klub je nastavio s radom, ali ožiljci su ostali i kraj je ipak došao.

Boje riječke ženske košarke tako će sljedeće sezone braniti košarkašice FSV-a u Drugoj ligi, dok regija ostaje još na košarkašicama Pula Črnja Toursa koje nastavljaju igrati u Prvoj ligi.