Žižić: Spreman sam za NBA; Ainge: Ante ovog ljeta dolazi u Boston

Ante Toni Žižić ove zime prešao je iz Cibone u turskog Euroligaša Darussafaku Dogus, no čini se da se tamo neće dugo zadržati. Prema njegovim i izjavama direktora za odnos s igračima Boston Celticsa, Austina Aingea, koje prenosi Boston Globe, Žižić bi na ljeto trebao postati član najtrofejnije NBA momčadi.

Boston Celticsi su prošle godine izabrali Žižića s 23. pickom na NBA draftu, ali roster Bostona bio je prepun, a Anti je trebalo još razvoja u Europi te je najbolje rješenje za obje strane bilo da Ante pričeka s oblačenjem zelenog dresa. Austin Ainge, sin GM-a Celticsa Danny Aingea, oduševljen je s hrvatskim centrom koji ove godine u Euroligi za Darussafaku postiže 9.7 poena i 7 skokova, dok u turskom prvenstvu ostvaruje 11.4 poena i 5 skokova:

Tek je navršio 20 godina u siječnju, a već kažnjava zrelije igrače fizički. Daje fizičku prisutnost svojoj ekipi te koliko god sam vjerovao u njega, bio sam iznenađen kad sam vidio koliko je uspjeha imao tako rano u Euroligi- kaže Ainge i dodaje – Kad 1.srpnja dođe, mi ćemo ga potpisati. On želi biti ovdje i mi ga želimo ovdje.

Žižić se nije isprva nadao da će morati pričekati još sezonu na svoj debi u NBA-u, no prihvatio je još godinu dana u Europi te sada smatra da je definitivno spreman za najjaču ligu svijeta.

Mislim da sam ove godine unaprijedio svoju igru, poboljšao svoje fizikalije i dobio iskustvo. Tako da trenutno mislim da sam spreman za NBA – kaže Žižić i dodaje sljedeće o svojoj budućoj ekipi – Imali su neke nevjerojatne utakmice te igraju jako dobro, uživam gledajući ih jer su mlada momčad koja pruža košarku dostojnu Celticsa. Igraju obranu na razini te se može primijetiti odlična kemija u ekipi.

Žižić svojim atleticizmom i moći u skoku može donijeti Bostonu upravo to što im trenutno fali. A već sada se radi o izvrsnoj momčadi, koja je druga u Istočnoj konferenciji s 42-25 omjerom, no Žižić smatra da su velike stvari tek pred njima.

Mislim da Celticsi imaju odličnu priliku sljedeće sezone ostvariti velike rezultate. Ali sljedećih nekoliko godina imaju još uvijek mladu momčad te nakon dvije, tri sezone kad ekipa dobije iskustvo od nas mlađih, Boston je spreman na još bolje rezultate- zaključio je ATŽ.

S EuroBasketom na obzoru, Žižić svojim igrama definitivno daje nadu da bi mogao biti važan faktor za Hrvatsku, a definitivno se veselimo što ima za pokazati sljedeće sezone u NBA-u.

Fun fact za kraj: Žižić je košarkaški povezan i s Rijekom. Naime, mladi riječki trener Hrvoje Radanović, koji sada vodi juniore Kvarnera 2010, trenirao je Žižića dok je radio u KK Splitu te je tako jedan od trenera koji su uvelike zaslužni za Antin igrački razvoj.

Photo: youtube.com