Žižić i Thomas u Clevelandu, Irving u Bostonu!

Svi ljubitelji NBA lige čekali su dugo da se trade koji je Kyrie Irving zatražio iz Clevelenda i obistini, a sada smo konačno na kraju te sapunice te smo dobili i hrvatski začin na sve.

Naime, kako je tijekom lude noći prvo izvijestio NBA reporter Adrian Wojnarowski, Cleveland i Boston bili su u ozbiljnim razgovorima oko tradea Kyriea Irvinga. Boston je u uzvrat za Irvinga trebao poslati svog dvostrukog All-star igrača Isaiaha Thomasa, Jae Crowdera i pickove na draftu, a prema zadnjem izvještaju i hrvatski centar Ante Žižić je ušao u igru da preseli u Cavse.

Sve se to na kraju potvrdilo istinitim jer je trade između ekipa finiširan i glasi sljedeće: Kyrie Irving ide u Boston, dok Cleveland za njega dobiva Isaiaha Thomasa, Jae Crowdera, pick prve runde drafta 2018. od Brooklyn Netsa i Antu Žižića!

Podsjetimo, glasine o želji Irvinga (4x All-Star, 1x All-NBA, NBA prvak) da bude razmijenjen u drugu ekipu nakon 6 sezona u Cavsima pojavile su se prije mjesec dana, a prvi razlozi su što Uncle Drew želi imati svoju ekipu gdje bi bio prva zvijezda, a i nezadovoljstvo Irvinga time što su ga prošlogodišnji prvaci imali u vidu tradea za Georgea ili Butlera. S druge strane, naš Žižić je prošle godine izabran na draftu od Celticsa 23.pickom, ali je ovoga ljeta stigao u Boston te je tek odigrao NBA ljetnu ligu za Kelte, a zbog priprema za prvu sezonu preko bare otkazao je i nastup Hrvatskoj na EuroBasketu.Sada će Ante prije službenog NBA debija već pakirati kofere zajedno s Thomasom i Crowderom, koji su svoju NBA afirmaciju stekli upravo stekli dolaskom u Boston.

E da, da bude još bolje Boston i Cleveland sastati će se već prvog dana NBA sezone, 17. listopada u Clevelandu. Moglo bi biti zanimljivo, što kažete?

Trojac Žižić-IT-Crowder pokušat će LeBronu Jamesu, koliko to bude moguće, pomoći doći do nove NBA titule s Cavaliersima, dok će ironično Irving na Istoku sa svojom novom ekipom pokušati pomrsiti planove Jamesu da dođe do 8. uzastopnog NBA finala. Koliko je Boston dobio s dolaskom Irvinga trebat će vidjeti, ali Cleveland je izvukao dosta puno za igrača koji više ne želi igrati u njihovoj momčadi. Ne zaboravimo da je tu i pick od i dalje vrlo loših Netsa pa bi sve to moglo biti dobar zalog za budućnost čak i ako LeBron, koji je free agent sljedećeg ljeta, napusti Cavse po drugi put u karijeri.