Zdovc postao trener Cedevite!

Nakon brojnih špekulacija došla je i službena potvrda. Jurij Zdovc vodit će Cedevitu naredne sezone!

Danas se tako povodom toga održala i službena pressica na kojoj je Zdovc imao priliku reći kako će stvari izgledati sljedeće sezone. Kao i uvijek kod potpisivana noog ugovora, Zdovc je prvo izrazio svoje zadovoljstvo te je ujedno i podijelio svoje razloge dolaska u redove Cedevite.

“Drago mi je da sam došao u ovaj klub. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Meni je u ovom poslu jako bitno da te netko želi. Kad vidiš da te netko hoće dovesti u svoju sredinu onda je to puno lakše i ja to cijenim. Kroz cijelu svoju karijeru i sportski život, i kad sam igrao, uvijek kad je netko došao k meni ja sam to obično više ili manje odmah prihvatio. To se pokazalo dobrim, iako je možda moja karijera mogla ići i drugačije. Zadovoljan sam što sam tu.

Cedevita je klub koji je u zadnje vrijeme u samom vrhu europske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cijenjen u inozemstvu, gdje sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Eurolige. Cedevita može izboriti Euroligu kroz Eurokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo”

Cedevita nije pogodila pojačanja za prošlu sezonu te će biti zanimljivo vidjeti kako će Zdovc to napraviti. Na tu temu Zdovc je istaknuo da mu treba vremena da pomno vidi stanje unutar svlačionice.

Trebao bih jedno vrijeme da vidim stanje. Ovdje ima puno mladih igrača i puno igrača na odlasku. Neki će ostati, a neke ne možemo zadržati. No, imamo vremena. Treba mi vremena da mi sve sjedne i da vidim što nam treba i kako sastaviti ekipu da se može što manje bolno igrati u tri natjecanja odjednom, što nije lako. Prva ekipa mora imati široku lepezu igrača i sad treba vidjeti što je prioritet, što nam najviše nedostaje i onda oko toga sastaviti ekipu.”

Što se tiče krajnjih ciljeva, Zdovc je postavio visoku letvicu.

Ja sam ambiciozan trener, ponekad i previše, ali tako je. To tražim i od igrača. Sigurno da ćemo napraviti sve što možemo. Mislim da je jasno da su ciljevi osvojiti Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i ABA ligu. To moraju biti naši ciljevi jer samo visoki ciljevi vrše pritisak na sve nas. Nisam spomenuo još i Eurokup, a tu cilj mora biti plasman među najbolja četiri, tako da neće biti lako”

Photo by: KK Cedevita