Zdeslav Zorić: Možemo izgubiti, ali i dobiti svakoga!

Krenula je Druga liga Zapad pa je red da krenemo polako opipati bilo igrača i trenera. Tako smo vidjeli prvo što na početku sezone kaže Zdeslav Zorić, ljetno centarsko pojačanje Rovinja.

Zorić je u Rovinj stigao ovog ljeta s puno iskustva igranja u ovom rangu natjecanja i zna sve čari lige koja je sad promijenila ime, ali i klubove. Stoga o novom izdanju kaže sljedeće:

Od ove godine opet se vraćamo na sustav natjecanja s tri lige, pošto su tri najkvalitetnija kluba iz prošle sezone svoj put nastavili u višem rangu. To automatski znači da je i kvaliteta lige slabija nego prošlih godina, ali to ne znači da neće biti zanimljivih dvoboja i dobre košarke i ove godine.

Tko je tu favorit, a gdje u svemu tome Rovinj?

Po mojem mišljenju favorita izrazitih nema ove godine s obzirom da sve ekipe imaju više manje dva,tri iskusnija igrača i ostatak rostera popunjen dečkima koji prvi puta igraju seniorsku košarku. Nas ne bih trenutno svrstavao nigdje s obzirom da možemo izgubiti od svakog, ali mislim da možemo i dobiti svakog. Mislim da i druge ekipe imaju dosta oscilacija zato mislim da će ova sezona biti zanimljiva rezultatski – nastavlja Zorić.

Utakmicom s novim članom lige, Krkom, Rovinj je otvorio novu sezonu. Puno obrata u susretu na kraju je ipak donijelo 70:56 pobjedu na stranu domaćeg Krka.

Što se tiče utakmice s Krkom, moram priznati da nas je malo iznenadilo isključenje našeg bitnog igrača početkom utakmice, što nam je automatski smanjilo rotaciju. Ne želim umanjiti dobru igru Krka, ali profulanih 15 slobodnih bacanja i zicera sa naše strane sigurno im nije odmoglo u pronalaženju puta k pobjedi. Uglavnom, mislim da nam je utakmica pokazala da ako uspijemo produžiti minute s našom dobrom igrom na terenu, da možemo odigrati dobru košarku – smatra 28-godišnji Riječanin.

U novom kolu ove subote Rovinj će se obračunati s labinskim Rudarom, ujedno i prošlosezonskom momčadi našeg sugovornika. On im je uoči tog gostovanja poslao samo sljedeću kratku poruku:

Poručio bi im da kad su sami na šutu da šutnu.

Za kraj, malo se odmičemo od drugoligaškog ludila na našem Zapadu i idemo do Pekinga. Zašto? Ovoga vikenda tamo je finale sezone 3×3 World Toura na kojem sudjeluje i Kranj, ekipa dvojice riječkih igrača i košarkaša Škrljeva – Jasmina Perkovića i Siniše Štembergera. Zorić se kao član 3×3 momčadi Back to Back ovoga ljeta i susretao s njima na Basket touru, a njegova ekipa bila je i nadomak finalnog dvoboja s njima na Mastersu toura u Rijeci. Stoga, nema bolje osobe da nam najavi nadolazeći 3×3 spektakl u Kini.

Moram priznati da završnicu sezone nisam ispratio kao i inače ali što se tiče tima Kranja to su sve redom iskusni košarkaši koji se mogu prilagoditi i odgovoriti na bilo koji missmatch, što i jest svojevrsni smisao 3×3 košarke, i to bih naveo kao njihov najveći adut. Kroz sezonu su pokazali da mogu nadigrati bilo koga bilo kada, samo ako odigraju najbolje što mogu, tako da su njihove šanse dosta dobre na predstojećem finalnom turniru i želim im svu sreću naravno.

Ipak, mislim da će se dosta toga pitati i ekipe iz Srbije i (ostale iz) Slovenije. Eventualno jedina ekipa koja može razbiti ovaj balkanski monopol je ekipa iz Latvije koja je pokazala par puta da se treba dobro pripremiti na njihovu igru ako ih se misli pobijediti. Sve u svemu bit će to zanimljiv turnir koji bi preporučio svim ljubiteljima košarke da ga pogledaju makar i u snimkama jer igra se jako zanimljiva košarka.

Photo by: KK Rovinj FB