Zadar otpisao Taphorna, Bilan trenira sa Šibenikom

Na jugu se radi punom parom.

Zadar zasada muku muči s pripremama. Aramis Naglić nada se da će se sve preokrenuti ovoga vikenda u Mađarskoj gdje će Zadar nastupiti u Paksu na pripremnome turniru. Tamo će ih dočekati još domaći Atomeromu SE Paks, Kaposvari KK te češki Svitavy. No, prije odlaska u Mađarsku Aramis Naglić odlučio je otpisati jednoga igrača s priprema. Riječ je o Amerikancu Nathanu Taphornu koji nije uspio zadovoljiti struku:

“Moram istaknuti kako s nama ne putuje Amerikanac Nathan Taphorn. On je igrač koji ima određenu kvalitetu, pogotovo u napadačkom dijelu, ali smo procijenili da ipak nije ispunio kriterije za igranje ABA lige. Moram napomenuti da njegov dolazak klub nije koštao niti lipe, jer je bio tu na probnom razdoblju. U potrazi smo za novim igračem na poziciji krila, imamo nekoliko potencijalnih kandidata i radimo na tome. Ono što je sigurno da nam treba kvalitetan igrač na toj poziciji, jer našoj momčadi još uvijek nedostaje kvalitete” kazao je Aramis Naglić za stranice kluba.

Što se tiče samoga turnira, Aramis Naglić vjeruje u svoju momčad da može napokon doći do pobjede. Pogotovo zato jer će nakon dužeg vremena ponovno moći računati na Jakova Vladovića i Mislava Brzoje:

“Bit će to dosta kvalitetan turnir, na kojem želimo odigrati najbolje što možemo. Još uvijek kasnimo sa sastavljanjem momčadi, ali me veseli povratak Vladovića i Brzoje u sastav. Siguran sam da će nakon njihovog povratka naša igra izgledati puno ozbiljnije. Momčadi na turniru su nezgodne, sve su podjednake kvalitete. Mađarska liga je kvalitetna, njihove momčadi imaju po četiri, pet Amerikanaca u sastavu i bit će nam to dobra provjera prije turnira u Zadru.”


Za to vrijeme se u na treninzima pojavilo jedno jako poznato igrački ime – Miro Bilan! Naravno, nema tu govora o tome da je Šibenik u svoje redove uspio dovući jednog od boljih hrvatskih centara. Miro Bilan je u Šibenik došao održavati svoju formu s obzirom da još uvijek nije uspio naći zadovoljavajući angažman. Pregovori s Cedevitom su propali te je sada samo pitanje vremena kada će na stol doći jedna dobra europska ponuda. Dotada, Miro Bilan će trenirati s momčadi GKK Šibenika:

“Miro će trenirati s nama kako bi ostao u formi i bio maksimalno spreman ukoliko dobije kakvu kvalitetnu ponudu. Našim mladim igračima će trening s euroligaškim igračem svakako biti od velike koristi. Ovo je njegov klub i dobrodošao u je u svakom trenutku” kazao je o tome sportski direktor GKK Šibenika Filip Vukičević.

 Dok se ta situacija ne razriješi, dobro je znati da su mladi igrači na dobitku.

Photo by: KK Zadar FB