Zadar osvojio treće mjesto u Mađarskoj, Šibenik porazio Jazine

Zadarski premijerligaš napokon je uspio upisati toliko željenu pobjedu.

Zadrani su uspjeli izvojevati pobjedu nad Atomeromu SE Paksom rezultatom 79-56 te su se tako uspjeli domognuti trećega mjesta na turniru u Mađarskoj. Držali su Zadrani igru pod kontrolom kroz prve tri četvrtine, ali nikako se nisu mogli odvojiti od domaćina koji je konstanto prijetio izabranicima Aramisa Naglića. Međutim, tada je na red stupila zadnja četvrtina u kojoj se na parketu mogao vidjeti samo Zadar koji je domaćina u zadnjih deset minuta uspio ostaviti samo na pet koševa. Odličnima su se pokazali Jelenković i Kraljević koji su susret završili s 13 koševa, dok je kod Mađara Hinds ubacio 19 koševa.

Drugi zadarski premijerligaš pretrpio je novi poraz od Šibenika, ovoga puta rezultatom 72-78. Presudilo je drugo poluvrijeme u kojemu je Šibenik napokon počeo igrati prema očekivanjima Anzulovića. Međutim, Jazine ne mogu biti nezadovoljne ovim porazom. Zašto? Zato jer su se iskazala sva nova pojačanja  – Butorac je ubacio 20 koševa, Zrnić 18, dok je Woods završio susret s 12 koševa. Još kada se momčadi priključi Dino Cinac, mogli bi svjedočiti jednoj jako zanimljivoj ekipi. Kod Šibenika se iskazao Filip Bundović koji je bio nezaustavljiv (27 koševa). Mladi Pandurić isto je igrao važnu ulogu u ovome susretu (15 koševa).

Atomeromu SE- Zadar 56-79 (14-15, 19-24, 18-15, 5-25)

Zadar: Knowles, Vuković 7, Jelenković 13, Bašić 12, Vladović, Špralja 7, Krajina 6, Kraljević 13, Brzoja 12, Ivanov 9.
Atomeromu SE Paks: Hinds 19/6, Allen -, Medve 9/9, Eilingsfeld 17/3, Williams 2, Ogunyemi 5, Gulyás -, Ruják 4, Garamvölgyi -, Szalai -.

Photo by: Atomeromu SE Paks