Wade dogovorio sve s Clevelandom!

Nije velika transfer bomba, ali ipak se radi o Dwyane Wadeu!

Nakon što je prje par dana uspio dogovoriti buyout s Chicago Bullsima, nije trebalo dugo čekati na vijest za koji se klub odlučila legenda Miami Heata igrati. Do dana su u kombinaciji tako bili San Antonio Spursi, OKC Thunder, Miami Heat i Cleveland Cavaliersi. Naravno, Wade se odlučio za momčad s kojom ga se najviše povezivalo  – Cleveland Cavalierse. Tako će Wade nakon dugo vremena opet udružiti snage s Kraljem istočne konferencije – Lebron Jamesom! Prošla sezona je bila burna za Wadea – nakon što je zbog financijskih nesuglasica napustio Miami, uspio je potpisati unosni dvogodišnji ugovor s Chicago Bullsima gdje je sa Rondom i Butlerom trebao činiti moćan trojac. Barem na papiru.

Na terenu je to izgledalo katastrofalno te su Bullsi na kraju sezone mogli biti sretni što su uopće uspjeli dogurati do doigravanja gdje su ih odmah u prvoj rundi izbacili Boston Celticsi. Čelništvo Bullsa se zbog toga odlučilo za reizgradnju momčadi što su odmah pokazali trejdom Butlera i puštanjem Rajona Ronda. Wade naravno nije mogao biti zadovoljan tim raspletom događaja te je tako lukavo prvo ušao u svoju drugu godinu ugovora da bi nedugo zatim tražio raskid ugovora koji je nakon dugo natezanja dobio.

U Clevelandu će Wade imati ulogu vođe druge petorke, ali s obzirom na lošu produkciju na pozicii dvojke, ne binas čudilo i da ga vidimo u prvoj petorci. A tek tada će biti zanimljivo vidjeti obranu Clevelanda koja sigurno neće moći impresionirati nikoga.