Vrijednosnice započele pripreme porazom, Cedevita osvojila treće mjesto u Rogaškoj

Naši premijerligaši nisu uspjeli ostvariti pobjede u svim susretima.

Mađarski PVSK bio je bolji suparnik u ogledu s Vrijednosnicama iz Osijeka te je nanio poraz hrvatskome premiejrligašu rezultaom 85-79. Trener Vladimir Krstić unatoč porazu može biti zadovoljan onime što su pokazala pojačanja na terenu. Pogotovo Jimmie Taylor koji je bio prvi strijelac momčadi s 29 koševa. Nažalost mogao je vidjeti i da će trebati neko vrijeme dok igrači ne pohvataju sve što se od njih traži. Uostalom, tome pripremne utakmice i služe. Za Osijek je nastupio i Roko Anzulović koji se nalazi na probnome roku u Osijeku te je tek zavidjeti hoće li se izboriti za svoje mjesto pod suncem u Osijeku.

Cedevita je osvojila treće mjesto na Sportanzo kupu u Rogaškoj. Kombinirana momčad Jurija Zdovca prvo je u polufinalu izgubila od strane Rogaške rezultatom 72-77. Iako je bolje krenula u susret te je na poluvremenu držala vodstvo od čak 13 koševa (42-29), Cedevita je u drugome pluvremenu stala bez goriva što je Rogaška iskoristila za veliki preokret te konačnu pobjedu rezultatom 77-72. Nichols je opet bio fenomenalan s 20 koševa, ali skraćena rotacije je učinila svoje.

Zdovc nije zato dopustio da mu momčad energetski padne u utakmici za treće mjesto u kojoj je njegova momčad zaledila Petrol Olimpiju na -29, 90-61. Od početka do kraja utakmice Cedevita je dirigirala tijek događaja te u nijednom trenutku Olimpija nije mogla doći do zraka što je na kraju rezutiralo velikom razlikom. Džanan Musa je bio odličan s 26 ubačenih koševa, dok je Demetris Nichols ponovno prebacio brojku od 20 koševa – susret je završio s 21 košem.

Slovenski strateg bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, ali nije skrivao razočaranje predstavom svojega protivnika:

Malo sam više očekivao od Olimpije jer oni imaju dobru ekipu. Nisam znao kako ćemo mi reagirati bez Katića i bili smo skoro bez playa, ali definitivno smo reagirali iznad očekivanja. Jučer smo izgubili i rekao sam igračima u svlačionici da tako ne smijemo izgubiti. Nema veze što smo izgubili jer će sve gostujuće utakmice biti ovakve u hrvatskom prvenstvu i u ABA ligi, ali kad smo ih trebali dokrajčiti mi smo im dali da se vrate. No, nema veze, igrači su danas odgovorili dobro i, osim nekih sitnica u taktici, odigrali su iznad mog očekivanja.

Zdovcu je najvažnije bilo vidjeti može li računati na mlade snage:

Meni je ovaj turnir bio važan da vidim mlade igrače, Perkovića, Baju, Musu koji je falio prvu utakmicu, i malog Jordana. Oni su odreagirali kako treba i moram biti zadovoljan.”

Naravno na starije igrače u svojoj momčadi nije htio trošiti previše riječi:

“To su iskusni igrači. Oni su danas odreagirali kako se od njih očekuje. Danas smo poštedili i Tonija Katića, koji ima male probleme. Bili smo hendikepirani na poziciji playa, no ostali igrači su to pokrili i s obranom smo dobili tu utakmicu.”

Lijepo je vidjeti da su svi zadovoljni dosadašnjim tijekom priprema.

Photo by: KK Cedevita