Vraneš u Belgiju, Vragović ostaje u Turskoj

Hrvatski igrači ne miruju

Već smo pričali o odlasku Vraneša iz Zadra. Međutim, zadarskom mladiću nije dugo trebalo da nađe novi klub i to još izvan granica Hrvatske. Njegova sljedeća destinacija je Belgija, točnije, Kangoeroes Basket Willebroek (preuzeo ga je nedavno Damir Milačić!). Vraneš je u deset utakmica A1 lige u prosjeku zabijao 5.6 koševa uz 3.9 skokova i 1.2 asistencije po susretu, ali njegove slabe brojke rezultat su brojnih ozljeda te nemogućnost dolaska do značajnih minuta u dresu Zadra.

Za Basketball.hr Vraneš je izjavio da dobro zna gdje ide:

“Informiran sam o tome gdje idem. Belgijska liga je dosta praćena. Prilično je jaka. Jedan Oostende igra tamo. Igra se pretežito fizička košarka što meni odgovara. Ima dosta Amerikanaca… Vidjet ćemo. No, najbitnije je da spreman, zdrav i motiviran ulazim u novu sezonu”.

Drugi naš internacionalac, Karlo Vragović, odlučio je ostati u turskome drugoligašu Bursasporu. Ovu sezonu Vragović nije mogao odigrati bolje – 44 utakmice, 15,8 koševa, 4 asistencije, 2,6 skoka u prosjeku. Bio je jedan od lidera Bursaspora te je čak bio proglašen u treću najboju momčad druge turske lige. Dosad je u svojoj karijeri igrao za Dubravu, Cibonu, Zadar, Feni te Montegranaro,

Photo by: Karlo Vragović Official