VIDEO: Najbolje od domaćih igrača u polusezoni A-1 lige

Stara je Godina pa je vrijeme da se prisjetimo kakav su učinak imali ponajbolji igrači iz riječkog područja u polusezoni A-1 lige.

Mauro Veljačić morao je istupiti i postaviti se kao nositelj ovosezonskog Kvarnera 2010. Riječka ekipa pogođena je ozljedama, a uoči sezone smanjen je i budžet kluba što je jasno dalo znak da ambicije više neće moći biti tako visoke kao prošlih sezona. No 183 cm visoki Crikveničanin pobrinuo se da ne bude sve tako crno. U 36 minuta u prosjeku bilježi 18.1 poen(6.u ligi), 6.3 asistencije(4. u ligi), 4 skoka i 2.1 ukradene lopte, a tu su i odlični šuterski postotci (46.3 % za dva, 40 % za tri).

No u dvije pobjede Kvarnera najviše se istaknuo riječki veteran Andrej Štimac. Njegove dvije najbolje partije sezone došle su baš u dva slavlja-protiv Zaboka (32 poena) i H.Analitice(22 poena i 9 skokova). Štimac u svojoj povratničkoj sezoni u Kvarneru bilježi 13.4 poena, 4.8 skoka i 1.6 asista.

19-godišnji Mate Vucić zbog već navedenih problema Riječana ima prvu sezonu s većom ulogom. Startni centar Kvarnera iskoristio ju je za vrlo dobre partije iako bi mu od pomoći dobro došlo još jedno iskusno ime pod košem poput Štimca. Najbolju partiju imao je protiv Jollyja kada je imao 21 poen i 6 skokova, a Vucić za 27 minuta u prosjeku ostvaruje 10.5 poena, 5 skokova i 1 ukradenu loptu.

Kastavac Josip Barnjak u debitantskoj sezoni za Kvarner pokazao je svoj talent, a prezentacije u bijelom dresu donijele su i poziv u U-18 reprezentaciju Hrvatske. U 21 minuti imao je 7.9 poena, 2.5 asistencije,1.8 skoka te 1.4 krađe.

Lider Škrljeva ove sezone definitivno je Kraljevičanin Davor Konjević. Iako se od Škrljeva očekivalo možda i više od tri pobjede, na igre izvrsnog Kraljevičanina nitko se ne može žaliti. Konjević je 5. strijelac lige, a imao je i dvije 30+ partije u sezoni. Konjević u prosjeku za 33 minute bilježi 18.5 poena, 3.8 skoka,1.5 asistencije i 1.2 ukradene lopte te sve potkrijepio efikasnim postocima, a ističe se čak 47 % šuta iza linije za tri poena.

Antonio Boban došao je poput Konjevića u Škrljevo ovog ljeta te možemo reći da je opravdao očekivanja. Imao je par vrlo dobrih partija poput one protiv Šibenika kada je imao 21 poen i 6 skokova. U prosjeku ostvaruje 9.8 poena i 4.4 skoka.

Dino Palčić je u zadnjim utakmicama izgubio mjesto u početnoj petorci, no baš je u nedavnoj pobjedi nad Kvarnerom pokazao kako može doprinijeti svojoj momčadi. U sezoni je imao dvije utakmice s 10 asistencija te je s 4.8 asistencije prvi asistent momčadi s Mavrinaca, a uz to bilježi i 6.6 poena i 1.8 skoka.

Njegov imenjak Dino Stipčić prvi je skakač Škrljeva, a imao je odličnu partiju također u derbiju protiv Kvarnera gdje je ubilježio double-double od 13 poena i 10 skokova. Stipčić može biti zadovoljan sa solidnim ostvarenjima kroz sezonu od 7.2 poena, 4.9 skoka, 1.3 asistencije i 0.8 ukradenih lopti. 

Riječanin Domagoj Vuković za Vrijednosnice Osijek igra značajnu ulogu ove sezone. Za četvrtu ekipu na ljestvici A-1 lige za 27 minuta skupio je u prosjeku 10.2 poena, 5.4 skoka i 1.9 asista uz 52 šuta za dvicu.

Paolo Marinelli nakon sezone u Kvarneru nastupa u Ciboni te se može pohvaliti dobrim partijama u domaćem prvenstvu. Prvi je dodavač ekipe s 4.3 asistencije, a riječki razigravač bilježi još i 10.1 poen, 1.8 skok te 1.3 ukradene lopte. U 23 minute ostvaruje i odlične šuterske brojke od 57 posto šuta za dva te 40 posto šuta za tri poena.

Želimo puno sreće domaćim igračima i u 2017. godini te što bolje statistike uz naravno što više pobjeda njihovih momčadi.

Photo by: Creative Media