Veljko Mršić napušta Cedevitu

Prema izvorima izraelskog novinara Davida Picka, hrvatski trener Veljko Mršić napušta Cedevitu nakon tri godine. 

46-godišnji Mršić vodio je hrvatskog prvaka od 2015. godine te s njim osvojio dva prvenstva i Kupa Hrvatske, u ABA ligi vodio do dva finala te igrao s njima TOP 16 Eurolige i Eurokupa. Kao igrač Mršić je imao bogatu klupsku karijeru, a sa reprezentacijom je osvojio sva tri odličja od samostalnosti Hrvatske. 2007. započeo je s trenerskim poslom, a prije Cedevite trenirao je Split, Varese i Cibonu. Nije još poznato gdje bi Mršić trebao nastaviti svoju trenersku karijeru, no uskoro bi se mogla saznati i ta informacija. Evo što je o odlasku Mršića rekao direktor kluba, Davor Užbinec.

Sa Veljkom smo dogovorili sporazumni raskid ugovora. O njemu sve najbolje. Klub je zadržao na onim visinama na kojima smo bili dok je bio pomoćnik Jasminu Repeši, lani smo igrali TOP 16 Eurolige, osvojena su dva Kupa Krešimira Ćosića i dva naslova prvaka Hrvatske, igrali smo finale ABA lige. No, ovime smo nekako završili četverogodišnji ciklus i krećemo u rekonstrukciju momčadi što će, po zajedničkom dogovoru s Veljkom, odraditi novi trener.

Iako se špekuliralo o navodnom sukobu Mršića i sportskog direktora Mateja Mamića, Mamić nije dao to naslutiti svojim riječima te je istaknuo da će se novi trener i pojačanja Vitamina saznati ubrzo:

Mi krećemo u pregovore i vjerujemo da ćemo dogovoriti najbolju opciju za klub. O eventualnim igračkim pojačanjima i novom treneru ćemo više za maksimalno dva tjedna što je okvirni rok da javnosti predstavimo novog trenera Cedevite koji će klub voditi u slijedećim sezonama. Što se Veljka tiče, oprostili smo se kao prijatelji i iskreno mu želim puno sreće uz zahvalu za sve što je napravio za klub proteklih godina, a napravio je zaista jako puno – zaključio je Mamić.