Važne odluke pred Kvarnerom sljedeći tjedan

Eppur si muove! Ipak se Kvarner kreće u pravome smjeru.

U kratkome razgovoru za Sportcom , Marko Šamanić je iznio vrlo zanimljive informacije u vezi uprave klub te novoga predsjednika kojega Kvarnera već čeka poduže vrijeme:

U idućih tjedan dana pripremit ćemo skupštinu kluba koja će biti održana do polovice srpnja. Na skupštini kluba izabrat će se novi predsjednik i novi Upravni odbor, u skladu s tim odredit ćemo djelovanje kluba.”

Znači, do idućega tjedna nećemo znati ništa više u vezi igrala i ciljeva za sljedeću sezonu. A kad smo već kod prve momčadi, Šamanić je podijelio klupska razmišljanja u vezi Marijana Mancea:

U skladu s donešenim okvirom u kojem će klub djelovati, prezentirat ćemo sadašnjem treneru Marijanu Manceu, koji ima ugovor, kakva je situacija. Sigurno da nam je želja porazgovarati s njim. Kao što nismo bili skloni euforiji kada je trener vodeći ovu momčad napravio odlične rezultate, tako niti sada ne želimo biti u nekoj vrsti depresije i govoriti da ništa nije dobro. Trener Mance, kojem je ove sezone bilo izuzetno teško, nije odustao i ako ni zbog čega drugog, onda je zbog toga naša obaveza da s njim sjednemo i porazgovaramo.”

Istina je da je Mance imao turbulentnu sezonu te će biti zanimljivo što će buduća uprava prezentirati Manceu kao klupski plan. Najvažnija stavka u cijeloj toj prezentaciji će svakako biti omladinski pogon kojeg je Šamanić najviše istaknuo:

Cjelokupni sustav djelovanja kluba je postavljen široko, omladinski pogon djeluje jako dobro i neće biti velikih promjena, mora se znati da Kvarner 2010 djeluje u širokom smislu, nije sve u seniorskoj momčadi. Klub ima šest, sedam selekcija, postoji klupska piramida na koju smo ponosni i tu se neće ništa značajnije mijenjati, odnosno neke stvari će se samo unaprijediti.”

Sve u svemu, čeka nas vrlo zanimljivo ljeto. Tko će ostati, tko će sve otići, sve bi te informacije trebale uskoro početi pristizati paralelno s preslagivanjima u Kvarneru.  Za početak, važno je da znamo da se Kvarner ipak kreće u nekom pravcu.