Valencija bolja od Unicaje u prvoj utakmici finala Eurokupa

Valencija je iskoristila prednost domaćeg terena te je u prvoj utakmici finalne serije Eurokupa upisala 68:62 pobjedu nad Unicajom iz Malage. 

Unicaja je bolje otvorila susret te na sredini prve dionice imala 15:7 prednost, no brzo ju je ispustila te su domaći do kraja četvrtine izjednačili na 20:20. Nastavak nam je donio ponovno preuzimanje inicijative od strane Unicaje, ali Valencija pokazuje obrambeni karakter prije svega te nadoknađuje i minus -9 serijom 9-0 da bi se na predah otišlo s 35:35. U trećoj dionici igralo se koš za koš, a čvrsta košarka ipak je malo više odgovarala domaćima koji u zadnju dionicu odlaze s +2 (50:48). I na startu te posljednje četvrtine Valencija na krilima Pierrea Oriole radi odlučujuću 10-2 seriju kojom bježi na +8. Unicaja se uspjela još jednom približiti na -3, ali dobra obrana Valencije nije dala da se dogodi preokret te su domaći zasluženo na jednu pobjedu do naslova u ovoj seriji na dvije pobjede.

Bojan Dubljević bio je najbolji za pobjednike s 14 poena i 8 skokova, dok je Jeff Brooks zabio 11 poena za Unicaju. Druga utakmica igra se u Malagi u petak, 31.ožujka.