U-18 Hrvatska stopostotnim učinkom završila natjecanje u skupini

Iako utakmica protiv Bjelorusije nije imala značaj, hrvatskoj U-18 reprezentaciji to nije smetalo da se dočepa nove pobjede u skupini EP divizije B.

Bio je to susret pun uspona i padova koji je našim protivnicima ipak značio jer su pobjedom mogli ući u četvrtfinale, ali Hrvatska na koncu nije imala milosti. Bjelorusija je otvorila bolje i vodila s 16:10 nakon 10 minuta, ali naši dečki do poluvremena sve okreću i vode s +6 na odmoru. Nastavak su ponovno bolje otvorili Bjelorusi, međutim nije bilo predaje za Anzulovićevu ekipu koja se držala uz protivnike te u zadnje tri minute uspijevaju prelomiti utakmicu na svoju stranu i dobiti sa 73:67.

Mateo Drežnjak bio je prvi strijelac naše ekipe s 16 poena čemu je dodao i 7 skokova, dok je Luka Šamanić imao 15 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte. Darko Bajo dodao je 12 poena, a Antonio Jordano 10 ubačaja. Odiah i Ulyanka su imali po 12 poena za Bjelorusije. U petak u 17 i 15 Hrvatska će igrati četvrtfinale protiv Nizozemske te bi pobjedom stigla na jedan korak od plasmana u diviziju A.

Photo by: FIBA