Turska bez Ersana Ilyasove, Nedović ozlijedio rame i upitan za EP

Turski reprezentativac Ersan Ilyasova neće ovog ljeta zaigrati za domaćina Tursku na EP, dok se novi problem nazire nad Srbijom.

Ilyasova će prvi put propustiti EuroBasket nakon 2007., a to je drugi udarac Turskoj, koja je uz domaćin jedne grupe domaćin i knock-out faze, nakon što joj je nedavno otkazao Omer Asik. Najveći uspjeh Ilyasove s Turskom bilo je srebro na SP 2010., a iskusni krilni centar koji je član Atlanta Hawksa svoju je odluku objasnio na Instagramu pa je pročitajte ako znate turski. Šalu na stranu, Ilyasova je svoj izostanak objasnio napornom sezonom iza njega te kako zbog toga neće biti spreman fizički i mentalno za izazove na EP.

Suparnik Turske u skupini D, Srbija, muči se s novim problemom nakon ozljede Marka Simonovića. Nemanja Nedović koji je trebao predstavljati izvrsnu zamjenu za Teodosića ozlijedio je rame i sada odlazi s priprema reprezentacije na preglede u Beograd. Play Unicaje propustit će sljedećih deset dana akcije kada će biti jasno hoće li biti spreman za EuroBasket.