Taylor ponovno zasjao u pobjedi Osijeka, Bynum želi postati lider Zaboka

Amerikanci su ostavili jako dobar prvi dojam.

Vrijednosnice Osijek nadjačale su Spartak iz Subotice rezultatom 75-66. Osječki sastav nije najbolje ušao u susret (13-19), ali ubrzo su se igrači Vladimira Krstića mobilizirali te su u svoje ruke preuzeli konce igre. Već na kraju prvoga poluvremena je semafor pokazivao +3 za Osijek, 36-33. U trećoj četvrtini ta prednost je narasla na +9 te se više nije značajnije mijenjala do kraja susreta. Tyler je opet bio odličan te je susret završio s 19 koševa. Ovoga puta je odličnu utakmicu odigrao i Vrkić koji je Spartaku ubacio 18 koševa. Osijek tako polako diže svoju formu te će biti zanimljivo vidjeti što nam to Krstić sprema sa svojom mladom i potentnom momčadi.

Nešto zapadnije od Osijeka se Zabok sprema za Premijer ligu. Alpe Adria Cup je isto bio u kombinacijama, ali Zabočani nisu uspjeli upasti u glavni ždrijeb. Zagorskome klubu tako ostaje samo Premijer liga u kojoj sigurno imaju što za reći. Iako oni zasad ističu da je opstanak glavni cilj, teško je pobjeći od činjenice da Zabok ima potrebnu kvalitetu za izboriti jedno od mjesta za odlazak u play-off Premijer lige U tom naumu bi im puno trebao pomoći novopridošli Amerikanac, Jeremy Bynum. Iskusni američki šuter već je u prvoj pripremnoj utakmici da neće biti još jedan u nizu “Amerikanaca u vreći”. Što je najbolje, Jeremy Bynum nije zadovoljan onime čime je pokazao te vjeruje da prave stvari od njega tek dolaze:

“Nisam u potpunosti zadovoljan svojom prvom utakmicom, možemo bolje kako ja, tako i momčad. No to je tek početak priprema, tek smo počeli uigravati akcije i bit ćemo iz dana u dan sve bolji. Došao sam u Zabok da postanem lider ove momčadi. Mislim da možemo izboriti playoff. Odlično sam primljen, Zabok je malen, ali lijep gradić i svi su vrlo susretljivi prema meni” kazao je Bynum za klupske stranice.

Ovoga ljeta mnogo je premijerligaša u svoje redove dovelo po (barem) jednog Amerikanca te će biti zanimljivo koji će se od njih najviše istaknuti.

Photo by: Zagorje.com