Tako blizu senzacije, a opet tako daleko – kobna zadnja četvrtina za Škrljevo

U 17. kolu A-1 lige Škrljevo je pretrpilo poraz od favorizirane Cibone, 98-71.

Škrljevo je dobro ušlo u susret koristeći nespretnosti Cibone u napadu i obrani (0-5). Međutim, jednom kad je Muloamerović konsolidirao svoje igrače, Cibona je počela mljeti. Na krilima Žorića u reketu te Marinellija na vanjskoj poziciji, Cibona je napravila seriju od 12-2. Bez većih uzbuđenja su Cibosi držali prednost nad košarkašima Škrljeva, koji su davali sve od sebe da zadrže priključak, u čemu su i uspjeli (22-16).  No, druga četvrtina nam je ponudila sasvim drugu priču. Domaćin je zatvorio sve prilaze košu te je ubacio u najvišu brzinu u napadu. Obrana Škrljeva počela je curiti na sve strane. Najviše se u ovoj četvrtini istaknuo Domagoj Bošnjak, koji je koristio svaku svoju priliku. Damir Rajković nije mogao biti zadovoljan viđenim na terenu, pogotovo u obrambenom segmentu jer su na odmor košarkaši Škrljeva otišli s okruglih 50 primljenih koševa (50-33).

Očito je Rajković održao odličan motivacijski govor u svlačionici jer se cijela momčad Škrljeva preporodila u nastavku susreta. Na krilima Štembergera i Bobana, momčad Škrljeva je napravila nevjerojatnu seriju od 19-2. Iskoristila je maksimalno opuštanje Cibosa, koji su podcijenili borbenost gostiju. Užareno Škrljevo je je uspjelo i doći  do vodstva tri minute prije kraja treće dionice košem Briana Williamsa (56-57). Tada je Cibona shvatila da je vrag odnio šalu te se opet uozbiljila. Do kraja četvrtine vratila je svoju prednost (64-59) te je samo najavila uragan koji je slijedio u zadnjoj četvrtini. U njoj je Cibona predvođena Reynoldsom napravila seriju od 24-4 te u potpunosti ugasila svaku nadu momčadi Škrljeva, koja je ostala bez baruta. Bez ikakve napetosti, momčadi su privele ovaj susret kraju.

Damir Rajković bio je isfrustriran prvim poluvremenom nakon utakmice: “Podbacili smo u prvom poluvremenu. Primili smo 50 poena i nismo odgovorili njihovoj agresiji. U trećoj četvrtini smo ih poremetili obranom, ali to nije bilo dovoljno. Žao mi je što je na kraju završilo s ovoliko razlike.”

Domagoj Bošnjak je završio utakmicu s 23 koša, dok je Željko Šakić ubacio 21 koš. Kod Škrljeva je najviše pokazao Antonio Boban s 19 koševa, 6 skokova, ali i s čak 6 izgubljenih lopti. Brian Williams opet je odigrao dobru utakmicu pod palicom Rajkovića. Ovoga je puta ubacio 15 koševa te je podijelio tri asistencije.

Cibona – Škrljevo 98:71 (22:16, 28:17, 14:26, 34:12)

Cibona: Reynolds 6, Uljarević, Šakić 21, Marinelli 8, Marić 3, Žorić 9, Ćorić 5, Bošnjak 23, Rozić 3, Slavica 14, Joksimović 2, Gospić 4

Škrljevo: Cook, Štemberger 11, Jurčić, Boban 19, Hrnjkaš, Perković 6, Konjević 12, Radunić 6, Williams 15, Molnar, Dubelj 2