Stojko Vranković novi predsjednik HKS-a

Hrvatski_kosarkaski_savez.svgNakon što je Ivan Šuker prošlog mjeseca dao ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, danas je u Zagrebu na izvanrednoj sjednici HKS-a izabran njegov nasljednik-Stojko Vranković.

52-godišnji Vranković je proslavljeni hrvatski centar i reprezentativac koji je bio član srebrne generacije s OI u Barceloni 1992., a uz to je s Hrvatskom osvojio broncu na europskom i svjetskom prvenstvu. Svoju igračku karijeru započeo je u Zadru s kojim osvojio prvenstvo Jugoslavije 1986., a s reprezentacijom bivše države također je ostvario brojne uspjehe. U Europi je još igrao za Aris, Panathinaikos i Bolognu, a u NBA ligi za Boston, Minnesotu i L.A. Clipperse. Sada je pred njim velik izazov- ojačati hrvatsku košarku i vratiti je na mjesto gdje je bila u vrijeme njegove karijere.

” Ne mogu reći da mi nije proradio adrenalin kad sam izabran. U svakom slučaju, biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik – to je jedna velika čast za mene, ali i velika obaveza. Ciljevi su ojačati prvu ligu, raditi na tome iz godine u godinu, ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo… Cilj je i dalje nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom. Neće biti lako što se tiče financijske strane, raditi na marketinškom planu”- rekao je Vranković nakon izbora na mjesto predsjednika

Uz izbor Vrankovića, postavljen je i novi Upravni odbor HKS-a te Stručni savjet za žensku i mušku košarku, a među izabranima su proslavljeni riječki košarkaši i treneri, Aramis Naglić i Marijan Mance.

Upravni odbor:                       

Danira Bilić

Zdravko Rupnik

Mladen Veber

Robert Škifić

Boris Skroče

Renato Martinko

Domagoj Čavlović

Nikola Rukavina

Stipo Grgić

Željko Dorić

Stručni savjet za mušku košarku:

Dino Rađa – za predsjednika

Toni Kukoč – za člana

Damir Knjaz – za člana

Aramis Naglić – za člana

Damir Mulaomerović (Cibona) – za člana

Marijan Mance (Kvarner 2010) – za člana

Ante Matulović (Zadar) – za člana

Veljko Mršić (Cedevita) – za člana

Stručni savjet za žensku košarku:

Danira Nakić Bilić – za predsjednicu

Koraljka Hlede – za članicu

Korana Longin – za članicu

Anđa Jelavić – za članicu

Žana Lelas – za članicu

Željko Ciglar – za člana

prof.dr.sc. Dragan Milanović – za člana