Srbija srušila Rusiju za ulazak u finale

Znači, čeka nas finale Srbija-Slovenija.

Izbornik Đorđević ovoga puta nije se dao iznenaditi biločime što je Rusija ponudila na terenu. Odmah je postavio čvrstu obranu protiv koje Rusi nisu imali odgovora. Međutim, ono još važnije, Rusija nije imala odgovora na Bogdana Bogdanovića koji se ovoga puta za razliku od njihovoga prvoga susreta pojavio na terenu. Padali su koševi sa svih strana terena te što je još bitnije uz veliku pomoć Stefana Jovića je uspio razigrati svoju momčad. Rezultat svega toga? Na kraju prve četvrtine je već bilo +5 za Srbiju (25-20). U drugoj četvrtini ta je prednost nastavila rasti sada ponajviše zbog Bobana Marjanovića koji je zabijao preko svega što je Bazarevich stavio na njega. Pokušao je i tri čovjeka staviti na srpskoga diva, ali jednostavno nije išlo što je u kombinaciji s rečenim osiguralo Srbiji lagodnih +14 pred odlazak u svlačionice (48-34).

Rusija nije nikako mogla probiti obranu Srbije te iako je Šved uspio doći do svoje kvote koševa, ostatak momčadi ga ovoga puta nije uspio pratiti.

U drugome poluvremenu Rusija je napokon uspjela, barem nakratko, razbiti srpski blok te se približiti na samo -5, 57-52. Međutim, Šved nije mogao sve sam te je Srbija u zadnju četvrtinu ušla s opet velikih +9, 66-57. U zadnjoj četvrtini bilo je svega – Rusija se uspjela primaknuti na samo dva poena zaostatka (75-73), ali Vasilije Micić pogađa tricu utakmice za Srbiju koja se poslije nje nije više okretala. Šved je stavio srce na terenu (33 koša), ali nije uspio srušiti Srbiju koja se tako rezultatom 87-79 plasirala u finale. Bogdan Bogdanović je s 24 koša bio najbolji strijelac Srbije, dok još treba istaknuti i Bobana Marjanovića koji je ubacio 18 koševa.

Photo by: FIBA