Špralja i Kraljević i službeno u Zadru, novi Amerikanac stigao na probu

Zadar je danas objavio potpise dva igrača koji već duže vrijeme treniraju s klubom: Filipa Kraljevića te Šime Špralje, a na jednomjesečnu probu s opcijom produživanja došao je američki igrač Nathan Taphorn.

27-godišnji Filip Kraljević se u Zadar vraća nakon jedne sezone, koju je proveo u španjolskoj Zaragozi. Tamo se ovaj centar iz Mostara nije previše naigrao te je u 9 minuta na terenu prosječno bilježio 2.5 poena i 2 skoka.

 Drago mi je što smo se uspjeli dogovoriti s Filipom. Njegov potencijal je neupitan. Očekujem da će ući maksimalno motivirano u novu sezonu, pogotovo zato što nije bio zadovoljan prošlom sezonom u Španjolskoj. U kombinaciji s Krajinom na ‘petici’ definitivno će predstavljati respektabilan par centara koji će nam, nadam se, donijeti solidne rezultate – prokomentirao je za stranicu kluba potpis Kraljevića trener Zadrana, Aramis Naglić.

U svoj Zadar se nakon više od 10 godina vraća i Šime Špralja. Ovaj 33-godišnjak koji također igra na centru nakon Zadra prošao je puno toga u svojoj bogatoj karijeri, a posljednje dvije sezone igrao je za riječki Kvarner 2010 te Jolly JBS. Za Jolly je u prosjeku bilježio 10 poena i 3.2 skoka te u nekim utakmicama pokazao kako je i dalje vrlo važan faktor na terenu. Špralja i Kraljević potpisali su ugovore na jednu godinu.

Špralja je do sada na treninzima zaista prednjačio po trudu i motivaciji. Zbog takvog pristupa, on je osoba koju treneri vole imati u momčadi, čovjek od povjerenja. Siguran sam da će nam biti od koristi i da će odigrati najbolje što može – rekao je Naglić o iskusnom Zadraninu.

Također, na jedan mjesec će u Zadru sigurno biti Nathan Taphorn. Radi se o 23-godišnjem krilu koje je završilo svoj put na američkom sveučilištu Northwestern te će mu ovo biti prva godina u profesionalnoj košarci. Prošle je sezone Taphorn bilježio 4.5 poena u 17 utakmica NCAA-a, a najviše se istaknuo fantastičnom asistencijom u dolje priloženom videu koja je donijela njegovoj školi prvi March Madness  u povijesti. Ako zadovolji zadarsku struku, klub će aktivirati opciju produljenja ugovora te bismo ga onda mogli vidjeti u dresu Zadra cijele sezone.