Španjolske košarkašice na krovu Europe

Nakon muške reprezentacije, i ženska je stigla na vrh Europe. Reprezentativke Španjolske su trijumfalno promarširale završenim EP u Češkoj i došle do trećeg naslova prvaka Starog kontinenta u povijesti.

Španjolke su na putu do naslova izgubile jednu utakmicu, onu koja im je bila nebitna kad su već ostvarili prolaz svoje skupine. No od tog trenutka bile su nemilosrdne te do kraja sve uvjerljivo dobile i vratile se na tron nakon 2013.godine, kada su zadnji put bile prvakinje. U finalu ih je dočekala Francuska koja je do tog trenutka igrala također fantastično, bez poraza te s uvjerljivim predstavama u nokaut-fazi. No Španjolska nije imala milosti za Francuskinje koje su se držale tek na startu susreta i tako morale priznati poraz rezultatom 71:55 i treći poraz u europskim finalima zaredom. MVP-om turnira proglašena je Alba Torrens koja je Španjolke do naslova vodila s 17.8 poena na natjecanju.

Belgija je zauzela treće mjesto pobjedom nad Grčkom 78:45, dok su braniteljice naslova, košarkašice Srbije završile svoj put u osmini finala. Sljedeći ženski EuroBasket na kojem se nadamo vidjeti i naše djevojke na rasporedu je 2019. godine u Latviji i Srbiji, a kvalifikacije kreću najesen.

Photo by: FIBA