Španjolska u rutini šampiona izborila četvrtfinale

Španjolska nastavlja sigurno koračati parketima EuroBasketa 2017.

Španjolska je pobijedila zadnjeg domaćina preostaloga na turniru, Tursku, rezultatom 73-56. Španjolskoj je u potpunosti pripala prva četvrtina – utakmicu je otvorila serijom 6-2, a kada su se Turci vratili (7-6), šokirali su ih odmah serijom 12-4 te su s rezultatom 19-10 otišli na kratki predah. U drugoj četvrtini španjolska prednost je plesala stalno na rubu dvoznamenkastih brojeva, ali izabranici Scariola nikako se nisu mogli otresti Turaka koji su se predvođeni danas odlično raspoloženim Furkanom Korkmazom stalno vraćali u susret te su tako pred kraj četvrtine uspjeli doći i na samo -5. Međutim, Rodriguez je tricom zaključio poluvrijeme rezultatom 33-25.

Španjolci su sve držali pod kontrolom u trećoj četvrtini. Turci su stalno bili blizu, ali danas im je nedostajao raspoloženi Cedi Osman te trica koju nisu mogli ubaciti da im je život ovisio o njoj (3/20). Uspjeli su pred zadnju četvrtnu Turci smanjiti na samo -6 (49-43), ali su zato u zadnjoj dionic igre u potpunosti potonuli. Španjolci su lakoćom otvorili četvrtinu serijom 15-7 i tu je priči bio kraj.

Ricky Rubio bio je najbolji srijelac španjolske reprezentacije s 15 koševa, dok je kod Turske već spomenuti Furkan Korkmaz ubacio 20 koševa. Španjolska će se tako za polufinale boriti s Njemačkom.

Photo by: FIBA