Slobodan Subotić novi je trener Cibone

Slobodan “Piksi” Subotić naslijedit će Damira Mulaomerovića na klupi zagrebačke Cibone.

Subotić u Cibonu dolazi nakon 4 sezone u libananskom Al-Riyadiju s kojim je osvojio 3 domaća prvenstva. Piksi je nakon bogate igračke karijeru trenersku počeo u grčkom Iraklisu, a u grčkim klubovima proveo je većinu vremena i u daljnjem tijeku svog posla. S Panathinaikosom je osvojio 2 domaća naslova prvaka, a kako je poslije vodio i Olympiacos, trenutno je jedini trener u povijesti koji je vodio ova dva najveća grčka rivala. Dodajmo da je dvije godine vodio i slovensku reprezentaciju, a ovo će mu biti treći klub pod njegovim vodstvom u Hrvatskoj. Prije Cibone Subotić je bio i strateg Splita i Cedevite.

Na dolazak pod toranj nagovorio ga je njegov bivši igrač Andrija Žižić, a pred Subotićem je sad težak zadatak, kao što je i svakome koji preuzima Cibose u zadnje vrijeme. Evo što je uoči dolaska u klub izjavio za Večernji list.

Iako priče o današnjoj Ciboni nisu bajne, ja sam u ovu priču ušao svjestan te situacije. Uostalom, bez obzira na poljuljanu reputaciju, Cibona je i dalje veliko ime europske košarke(…)Uvijek nastojim da moj rad donese klubu pomak i u svaki klub dolazim s pobjedničkim mentalitetom.

Photo by: FIBA