Škrljevo traži pobjedu u grotlu Baldekina

Došlo je vrijeme za “Š derbi.”

Škrljevo je otvorilo sezonu na željeni način – pobjedom. Istini za volju, Damir Rajković ne može biti najzadovoljniji prikazanom igrom u prvom kolu, ali vremena za napredak još ima. Već danas protiv Šibenika ćemo imati priliku vidjeti koliko je momčad Škrljeva ispravila svojih grešaka u igri. Momčad Vladimira Anzulovića pokazala je odmah u prvome kolu pobjedom nad Zabokom da je se ne smije podcijeniti. Ovoga ljeta su se Šibenčani nenadano pomladili zahvaljujući svojim financijskim nedaćama. Glavna zvijezda momčadi je bivši Vitamin, Filip Bundović, bez kojega bi GKK Šibenik teško mogao funkcionirati. Tu se još nalaze iskusni kapetan Domagoj Bašić, šuter Mileković koji može biti iznimno opasan te cijela plejada mladih koju predvode Pandurić i Nakić.

Naravno, nekonzistentnost krasi šibensku momčad, kao što i krasi svaku mladu momčad na svijetu tako da će to svakako biti perioda koje će Škrljevo trebati znati iskoristiti. Međutim, još jedan važan faktor će biti domaći teren – Funcuti su velika snaga GKK Šibenika te se može očekivati odlična atmosfera na Baldekinu.

Mateja Radunića sutra čeka vjerojatno najteži zadatak s obzirom da če imati pune ruke posla s Bundovićem koji mu nije nepoznanica:

“On može igrati na pozicijama krilnog centra i centra. Poznajem ga vrlo dobro s prošlogodišnjih utakmica s Cedevitom. Lijevak je te osim unutarnje igre može pogoditi i šut za tri poena.”

Stručni štab je odradio sav potreban skauting za sutrašnju utakmicu te nam ga je Radunić u kratkim crtama opisao:

Skautirali smo igru protivnika te smo došli do zaključaka otkuda nam prijete najveće opasnosti. Znamo da nas čeka vruća dvorana jer je Šibenik domaćinska ekipa koja uvijek igra dobro na svojem domaćem terenu. Na nama je da postavimo naš ritam igre te da kontroliramo obrambeni skok.”

S druge srane parketa, isto se može reći i za stručni štab GKK Šibenik koji nije sjedio prekriženih nogu nakon pobjede u Zagorju prošlog vikenda. Kapetan narančastih, Domagoj Bašić, odlučio je okrenuti pilu naopako te je mirne duše predao status favorita iskusnijoj momčadi Škrljeva:

Drago mi je da smo u Zaboku pokazali da nismo puhali u prazno kad smo govorili da ćemo imati što reći ove sezone, da nikom protiv nas neće biti lako. Po meni je Škrljevo kvalitetnija momčad od Zaboka, lanjsku ekipu pojačali su s par dobrih igrača tako da nas čeka teška zadaća. Ali igramo kući i vjerujem da će nam naši navijači kao i svih prethodnih godina biti vjetar u leđa, da ćemo eventualne nedostatke nadomjestiti srcem” kazao je Bašić za Šibenski portal.

Vladimir Anzulović ipak je bio nešto realniji te je priznao da će današnju utakmicu odlučiti detalji s obzirom da se obje momčadi vrlo dobro poznaju:

Odlučit će detalji jer velikih nepoznanica među nama nema. I ponovit ću još jednom, želja mi je da energiju i emocije s treninga prenesemo na parket ali i na tribine, da ponovimo lanjsku simbiozu s našim navijačima. Njihova podrška puno nam je značila u Zaboku i s njima će nam biti lakše i protiv Škrljeva.”

Obje momčadi u susret ulaze kompletne te će zasigurno utakmica biti prava poslastica. No, što je još važnije, dati će nam i brojne odgovore s obzirom da obje momčadi potajno pretendiraju na jedno od mjesta u doigravanju.

Photo by: KK Škrljevo