Škrljevo rutinski ostvarilo povijesni uspjeh!

Škrljevo i uspjeh korak po korak postaju nerazdvojni.

Škrljevo je na krilima Davora Konjevića upisalo rutinsku pobjedu nad Analitičarima u Kupu Krešimira Ćosića rezultatom 78-63. Međutim, ovo nije samo još jedna pobjeda u nizu za Škrljevo. Ovih +15 ostat će zapisano u povijesti kao koš razlika koja ih je po prvi puta u njihovoj povijesti odvela na završni turnir. Međutim, za ovaj povijesni uspjeh se izabranici trenera Rajkovića nisu previše namučili. Već od samoga početka susreta su postavili svoja pravila igre. Od samoga početka susreta su Štemberger, Konjević i Perković bez upozorenja počeli zabijati svoju kvotu koševa što im je nakon samo šest minuta igre donijelo sigurnih 14-7. Garofalić i Rajić su pokušali dršati korak za razigranim domaćinima, ali nije im uspijevalo. Tu činjenicu nam potvrđuje semafor nakon prve četvrtine koja je završila rezultatom 21-14.

Druga četvrtina nam donosi nešto izjednačeniju igru u kojoj Hermes radi seriju 6-10 te tako dolazi na samo -3. Međutim, tih -3 ubrzo se pretvorilo u -12 na poluvremenu nakon buđenja Škrljeva iz zimskog sna.

U drugome poluvremenu su Analitičari počeli polaganoi opadati dok je Škrljevo nastavilo držati isti intenzitet igre što se itekako odrazilo na rezultatsko tsanje na semaforu (61-44). Kao što se da zaključiti, priči je tu došao kraj s obzirom da se na obzoru nije nazirao senzacionalni povratak gostiju. Škrljevo je u zadnjoj četvrtini imalo priliku poslati goste s čak -25 (75-50), ali su u zadnjih pet minuta susreta stali na kočnicu i dopustili gostima da ublaže svoje ispadanje iz kupa.

U izostanku Dine Stipčića je zasjao Davor Konjević s 25 koševa, dok je odlično odigrao i veteranski duet Štemberger – Perković koji je kombinirao za isti broj koševa. Kod Hermesa je Rajić susret završio s 14 koševa.

Škrljevo – Hermes Analitica 78:63 (21:14, 19:14, 21:16, 17:19)

Škrljevo: Štemberger 12, Jashari, Ušić 12, Barnjak 7, Boban, Hrnjkaš, Perković 13, Konjević 25, Radunić 4, Furlan, Janc 5, Vranković.
Hermes Analitica: Perić 10, Kordić 7, Raič 6, Svoboda 5, Garafolić 10, Krstanović S. 9, Turić 2, Mravak, Rajić 14, Krstanović A.