Škrljevo na press konferenciji najavilo novu sezonu

Škrljevo sutra ulazi u novu sezonu, ovaj put debitantskog izdanja Premijer lige, a predstavnici kluba najavili su je na današnjoj press konferenciji.

Pripreme su Zeleni odradili odigravši 11 pripremnih susreta od kojih su uspjeli dobiti 8, produženi su ugovori s okosnicama prošlogodišnje ekipe, a stigla su i četiri pojačanja: Ivan Furlan, Jaron Nash, Josip Barnjak i povratnik Dino Stipčić. Klub je uspostavio suradnju s FSV-omSiniša Kuharić postao je koordinator u njemu, a svim mladim košarkašima iz klubova županije osiguran je besplatan ulaz na sve domaće utakmice u sezoni. Kao šlag na tortu došao je novi dizajn loga kluba pa tako i dresova ekipe. Mora se priznati da Škrljevo u novu sezonu ulazi zaista spremno na svim razinama.

Glavni cilj nas kao uprave je bio da zadržimo okosnicu momčadi od prošle godine, i drago nam je da smo u tome uspijeli. Ove sezone stvarno želim jedan iskorak, da uđemo među prvih osam. Igračima i treneru želimo da sve što su pokazali na treninzima i pripremnim utakmicama pokažu i sada kada krene prvenstvo te sezonu sa što manje ozljeda – rekao je član uprave kluba, Marinko Rončević.

Jedno od najvažnijih vijesti je naravno ostanak prošlosezonskog top 10 strijelca lige, Kraljevičanina Davora Konjevića koji je na sljedeći način najavio nove izazove:

Bilo je puno izostanaka i ozljeda tokom pripremnog perioda, ali bez obzira na to mislim da bi trebali izgledati dosta dobro. Glavni cilj je ostanak u ligi, ali svakako ćemo učiniti sve da dohvatimo što bolji plasman i pritom mislim na ulazak među 8 najboljih ekipa. Raspored koji imamo u prvih nekoliko kola nam ide na ruku i želja je što bolji ulazak u sezonu. Želimo od Mavrinaca stvoriti mjesto gdje nikome neće bili lako doći do bodova, želimo svima biti tvrd orah.

Sigurno da se još uigravamo, ali mislim da će to biti dosta dobro. Barnjak, kojeg već znamo svi otprije jer je s ovog područja, se dobro uklopio. Također i s Nashom ne bi trebalo biti problema, iako treba još proći neko vrijeme jer je on sigurno drukčiji tip od Amerikanca kojeg smo imali lani. Mislim da se možemo boriti za puno više pozicije od neke borbe za ostanak, a uz trenera koji je sigurno jedan od kvalitetnijih u Hrvatskoj, mislim da to možemo i ostvariti. Što sezona bude išla dalje, to će biti bolje.

Na pressici se našao i jedan od osnivača kluba 1973. godine Berislav Antić:

Činjenica je da je KK Škrljevo u ovoj našoj regiji i to u širem smislu. U Istri i PGŽ i šire od toga mi smo nosioci kvalitete, na tu činjenicu se mnogi moraju naviknuti. Mi smo svjesni toga i idemo s velikim optimizmom idemo u novu sezonu. Biti sada u Premijer ligi s jednom tradicijom koja je dugačka, od 1973. naovamo, i meni je zaista čast što sam dio toga. Mnogi su nam predviđali ples za jedno ljeto, međutim mi idemo već u treću godinu s ozbiljnim radom i nemamo namjeru stati na tome.

Želimo biti standardni prvoligaš i od tog cilja nećemo odustati. Jako puno ljudi je svojim entuzijazmom omogućilo da se ovo pokrene i održi. Posebna priča je i naša publika koja nam daje vjetar u leđa i siguran sam da će tako biti i ove godine – zaključio je Antić.

Siniša Kuharić dodao je za kraj o svemu pomalo izvan terena gdje Škrljevo postaje sve jače:

Klub će se svim sredstvima truditi popularizirati košarku na cijelom našem području, a u tom smjeru su već osmišljene i realizirane neke akcije. Do danas nam se javilo 13 košarkaških klubova sa područja PGŽ za čije smo omladinske pogone izradili preko 300 godišnjih besplatnih ulaznica. Želja nam je što više približiti košarku djeci. Osim toga, klub je u suradnji sa Creative Media osigurao live HD stream prijenose svih domaćih utakmica HT Premijer lige, po čemu je već prošle sezone bio prepoznatljiv. Ideja i volje ne nedostaje.

Škrljevo sutra u prvom ogledu sezone čeka Hermes Analitica, a susret je na rasporedu u dvorani Mavrinci od 19 sati. Za novu sezonu svi navijači moći će kupiti i pretplatu koja vrijedi 200 kuna, dok će karta za svaku pojedinačnu pa tako i sutrašnju utakmicu vrijediti 20 kuna. Ako sutra ne možete biti na Mavrincima, dvoboj Škrljeva i Hermesa možete pogledati ovdje.