Škrljevo do drugog mjesta na turniru u Zaboku

turnir-zabokŠkrljevo je ovaj vikend sudjelovalo na memorijalu Ivana Golubana koji se tradicionalno održava u Zaboku. Zabilježili su pobjedu i poraz te na kraju zauzeli drugo mjesto.

Na turniru su uz Škrljevo zaigrali domaćin Zabok, novi A-1 ligaš Hermes Analitica te slovenski klub Terme Olimia Podčetrtek. U polufinalu u petak Škrljevo je dobilo Slovence rezultatom 76-67, a najbolji strijelac bio je Davor Konjević s 25 poena, dok je Dino Palčić pridonio slavlju s 18 ubačaja. U drugom polufinalu Zabok je svladao s 86-74 Hermes Analiticu.

Subota je tako donijela finale između Škrljeva i Zaboka. Škrljevo je u utakmicu ušlo odlično, prvu četvrtinu su dobili s 28:14, a imali su vodstvo i od 20 poena razlike. No nažalost to im nije bilo dovoljno da sačuvaju prednost – Zabok je pomalo smanjivao minus u kojem su bili da bi na koncu zadnju dionicu igre dobili s 13 razlike te tako preokrenuli utakmicu do kraja i došli do pobjede 96-88 za osvajanje domaćeg memorijala. Hermes Analitica došla je pobjedom nad Podčetrtekom do trećeg mjesta na turniru.

Ekipu Luke Bujasa u finalu je ponovno predvodio dvojac doveden ovog ljeta Palčić-Konjević. Palčić je ovaj put bio efikasniji s 20 poena, a Konjević je imao 17. Uz njih su dvoznamenkasti bili isto tako nova lice od ove sezone, Vodopija, Williams i Boban, što je znak da je uprava Škrljeva napravila zaista dobar posao, no ostali igrači zasad im se nisu priključili i to je jučer Zelene koštalo slavlja. Zabok je u finalu predvodio Marko Petrović s 19 poena, a Petrović je proglašen i MVP-om turnira.

Škrljevo – Podčetrtek: 76-67

Škrljevo: Molnar, Šamanić, Palčić 18, Milekić 2, Bilalović, Juričić, Boban 10, Konjević 25, Vodopija 11, Hrnjkaš, Williams 8, Dubelj 2.

Zabok – Škrljevo: 96-88

Škrljevo: Šamanić, Konjević 17, Williams 13, Molnar, Milekić, Palčić 20, Bilalović 4, Juričić 5, Boban 13, Vodopija 14, Hrnjkaš, Dubelj 2.

Zabok: Zrnić 18, Tomsick 15, Đurinović, Kapusta 2, Demo 8, Martinović, Črnjević 17, Radoš, Palac 4, Tuđen, Šarac 13, Petrović 19.