Skelin se zahvalio iskusnoj četvorki, Simon još uvijek u igri

Nakon bolnog EuroBasketa, Hrvatsku čekaju kvalifikacije za EuroBasket gdje neće moći računati na svoje najjače uzdanice.

7 NBA igrača koje ima naša reprezentacija nisu u mogućnosti nastupati na kvalifikacijama za SP u Kini 2019. sve do lipnja, dok se problem euroligaških igrača rješava i čini se da bi oni ipak trebali moći igrati za svoje zemlje. S obzirom na najavu odlaska iz reprezentacije našeg jedinog euroligaša Krune Simona, to nas nije trebalo interesirati, no prema riječima izbornika Ivice Skelina, čini se da krilo Anadolu Efesa ipak misli još igrati za Hrvatsku.

Ako se do objavljivanja popisa riješi spor između FIBA-e i Eurolige, Kruno Simon će dobiti poziv za reprezentaciju. U suprotnom, ako euroligaški igrači ne budu mogli igrati u kvalifikacijama, onda Simona neću ni stavljati na popis za ovu rundu – rekao je Skelin u razgovoru za Sportske novosti.

No, zna se koga sigurno neće biti u kvalifikacijama. Kapetan Roko Leni Ukić najavio je već oproštaj od omiljena dresa, a prema riječima Skelina, nećemo u crveno-bijelom imati priliku više gledati ni Marka Tomasa, Luku Žorića i Marka Popovića.

Kako je ovo početak novog ciklusa, red je bilo da se s iskusnijim igračima popriča na ljudski način, što su oni i shvatili. Na njihova mjesta doći će novi ljudi – zaključio je novi izbornik.

Popis treba biti poznat najkasnije do 12.listopada, što znači da Skelin ima još tjedan dana da odluči kakav će to sastav Hrvatske suprostaviti Nizozemskoj u gostima i Italiji kući u studenom.